Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


24.11.21
1822 0 Печатать

Як заповнити РК до ПН, складеної при безоплатному постачанні товару

Які особливості заповнення розрахунку коригування до податкової накладної, складеної при безоплатному постачанні товару, на суму, розраховану виходячи з фактичної ціни постачання, у разі часткового або повного повернення товару?

У разі часткового або повного повернення товару, який був безоплатно поставлений отримувачу, у розрахунку коригування до податкової накладної, складеної на суму, розраховану виходячи з фактичної ціни постачання, у графі 2.1 зазначається код причини коригування 204 (Коригування податкової накладної, складеної при здійсненні операції з безоплатного постачання товарів/послуг).

При цьому, у випадку часткового повернення товару, який був поставлений безоплатно, у розрахунку коригування до податкової накладної, складеної на суму, розраховану виходячи з фактичної ціни постачання, кожному рядку податкової накладної, що коригується, відповідає два рядки розрахунку коригування. У першому з них «обнуляється» рядок податкової накладної, кількість по якому змінюється (у графі 7 зі знаком «–» зазначається значення графи 6 рядка податкової накладної, що коригується), у другому рядку у графі 1.2 зазначається новий (доданий) номер рядка, у графі 7 – нове (змінене) значення кількості товару.

В усіх рядках такого розрахунку коригування значення граф 3 – 6 відповідає значенню відповідно граф 2 – 5 рядка податкової накладної, що коригується, графи 9, 10 та 14 не заповнюються; графи 8 та 13 заповнюються наступним чином:

  • якщо в податковій накладній у графах 7 та 10 було зазначено «0», то у розрахунку коригування до такої податкової накладної у графах 8 та 13 зазначається «0»;
  • якщо в податковій накладній графи 7 та 10 не заповнено, то у розрахунку коригування до такої податкової накладної графи 8 та 13 не підлягають заповненню.

У випадку повного повернення товару, який був поставлений безоплатно, у розрахунку коригування до податкової накладної, складеної на суму, розраховану виходячи з фактичної ціни постачання, виводяться в «0» (обнуляються) показники такої накладної (у графі 7 зі знаком «–» зазначається значення графи 6 податкової накладної яка коригується, інші графи заповнюються аналогічно як і при частковому поверненні безоплатно поставлених товарів).

По материалам Категорія 101.15 «ЗІР»
Рубрика:

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям