Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


27.11.21
2094 0 Печатать

“Пенсійний калькулятор” – сервіс, який дозволяє розрахувати розмір майбутньої пенсії

Пенсійний фонд розробив зручний і зрозумілий електронний сервіс, який дозволяє розрахувати розмір майбутньої пенсії.

Cтраховий стаж та заробітна плата обчислюються на основі даних, що містяться в реєстрі застрахованих осіб Державного реєстру загальнообов’язкового державного соціального страхування.

Крім того, є можливість самостійно внести інформацію про страховий стаж, набутий до 1 січня 2004 року (періоди трудової діяльності та інші періоди, які враховуються при призначенні пенсії).

Сервіс за результатами обчислення стажу (в т.ч. з урахуванням додатково внесеної інформації) відповідно до статті 26 Закону України “Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування” визначає право на призначення пенсії та дату, в яку виникне таке право.

Розмір пенсії визначається у поточних цінах виходячи з припущення, що розмір заробітної плати буде таким, як на час розрахунку “Пенсійним калькулятором”.

За результатами обчислення надається розрахунок пенсії та складові такого розрахунку (помісячний розрахунок коефіцієнтів заробітної плати, страховий стаж, розмір пенсії за формулою, доплата за понаднормовий стаж тощо).

Результати розрахунку розміру пенсії зберігаються в особистому кабінеті та доступні для перегляду в будь-який час.

З часу впровадження (грудень 2019 року) сервісом “Пенсійний калькулятор” скористалось 384,4 тис. осіб.

Ви можете скористатись “Пенсійним калькулятором”, увійшовши до особистого кабінету на вебпорталі електронних послуг Пенсійного фонду України за допомогою кваліфікованого електронного підпису.

По материалам Пенсійний фонд України

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям