Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


29.11.21
1922 0 Печатать

Оподаткування ПДВ послуг з експортного перевезення: розповідає ДПС

Товариство відвантажило продукцію власного виробництва за межі митної території України.

Вартість послуг транспортної компанії, що сплачена Товариством при вивезенні продукції, була включена окремим рядком в інвойсі та специфікації, які були надані митному органу при оформленні митної декларації на вивіз продукції.

Як оподатковується ПДВ послуги з доставки продукції покупцю у цьому випадку?

Податківці у листі від 09.09.2021 р. № 3393/ІПК/99-00-21-03-02-06 наголосили, що вартість послуг з доставки продукції покупцю не входить до загальної вартості експортованої продукції. У разі, якщо така доставка здійснюється за єдиним міжнародним перевізним документом, то вона оподатковується ПДВ відповідно до п.п. "а" п.п. 195.1.3 ПКУ, тобто за нульовою ставкою ПДВ.

При цьому, у випадку залучення до міжнародного перевезення перевізників нульова ставка, визначена підпунктом "а" підпункту 195.1.3 ПКУ, застосовується саме такими перевізниками.

Аналогічні роз'яснення надані в Узагальнюючій податковій консультації щодо порядку оподаткування ПДВ транспортно-експедиторської діяльності, затвердженій наказом ДПС України від 06.07.2012 р. № 610.

Рубрика:

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям