Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


20.01.22
1116 0 Печатать

Дипломатичним представництвам змінено порядок звільнення від ПДВ

Постановою КМУ від 20.10.2021 р. № 1084 внесено зміни до Порядку звільнення від оподаткування ПДВ операцій з постачання та ввезення на митну територію України товарів і послуг, передбачених для власних потреб дипломатичних представництв, консульських установ іноземних держав і представництв міжнародних організацій в Україні, а також для використання особами з числа дипломатичного персоналу дипломатичних місій та членами їх сімей, які проживають разом з ними.

Зокрема, щодо механізму застосування пільг з податку на додану вартість, встановлених міжнародними договорами України, обов’язковість яких надана у встановленому законодавством порядку, щодо гуманітарної допомоги, яка закуповується та надається на митній території України дипломатичними представництвами, консульськими установами іноземних держав і представництвами міжнародних організацій в Україні.

Внесеними змінами:

♦ визначено механізм застосування пільг з податку на додану вартість щодо гуманітарної допомоги;

♦ упорядковано порядок звільнення від оподаткування податком на додану вартість для представництв міжнародних організацій відповідно до міжнародних договорів України операцій, пов’язаних з будівництвом/ремонтом/реконструкцією будинків, придбанням чи орендою приміщень;

♦ викладено у новій редакції форму заяви про відшкодування сум податку на додану вартість дипломатичним місіям;

♦ започатковано подання окремого реєстру документів для відшкодування ПДВ за товари/послуги, визнані гуманітарною допомогою;

♦ розширено перелік документів, які є підставою для виплати щомісячного відшкодування сум ПДВ, у тому числі за товари/послуги, визнані гуманітарною допомогою та ін.

По материалам Західне міжрегіональне управління ДПС по роботі з ВПП
Рубрика:

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям