Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


27.01.22
1957 0 Печатать

Відтерміновано автоматичний контроль за змінами медвисновків про непрацездатність

СПО об’єднань профспілок України розмістило на своєму сайті проект наказу МОЗ «Про внесення змін до деяких нормативно-правових актів Міністерства охорони здоров’я України».

У пояснювальній записці до документу зазначено, що термін для впровадження інструменту контролю внесення змін до медвисновків про тимчасову непрацездатність в електронній системі охорони здоров’я прийдеться продовжити.

Зауважимо, що згідно з наказом МОЗ України від 28.09.2021 р. № 2086 Національна служба здоров’я України (НСЗУ) спільно з Директоратом з розвитку цифрових трансформацій в охороні здоров’я мала до 1 лютого 2022 року забезпечити електронну систему охорони здоров’я функцією контролю змін до медичних висновків про тимчасову непрацездатність.

У тому числи у системі має простежуватись зв’язок нового медичного висновку про непрацездатність, створеного щоб внести зміни, з медичним висновком про непрацездатність, до якого вносять зміни.

Після детального вивчення процесів виникла необхідність врахувати процедуру повернення коштів, виплачених у зв’язку із електронним лікарняним, що видали на підставі помилково сформованого медичного висновку про непрацездатність.

Розробити та узгодити такий процес з усіма зацікавленими сторонами до 1 лютого 2022 року не вдасться.

НСЗУ оголосила тендерну закупівлю на розробку такого сервісу та планує запустити його до 1 травня 2022 року.

Щоби продовжити до 1 травня 2022 року термін впровадження функції контролю внесення змін до медичних висновків в електронній системі охорони здоров’я, проєктом наказу вносяться відповідні зміни до:

► наказу МОЗ «Деякі питання формування медичних висновків про тимчасову непрацездатність та проведення їхньої перевірки» від 01.06.2021 № 1066;

► наказу МОЗ «Про затвердження Порядку видачі (формування) листків непрацездатності в Електронному реєстрі листків непрацездатності» від 17.06.2021 № 1234;

► наказу МОЗ «Про затвердження Змін до деяких нормативно-правових актів Міністерства охорони здоров’я України» від 28.09.2021 № 2086.

Так, у цих документах цифри та слова «01 лютого 2022 року» змінено на «01 травня 2022 року».

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям