Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


02.02.22
2274 0 Печатать

Держпраці перевірить підприємства, які заборгували працівникам зарплату

Перший заступник начальника Головного управління Держпраці у Запорізькій області Володимир Дановський в онлайн-режимі взяв участь у засіданні обласної комісії з питань погашення заборгованості з заробітної плати та соціальних виплат, додержання мінімальних гарантій в оплаті праці та легалізації заробітної плати.

Учасники засідання підбили підсумки роботи за 2021 рік і визначили завдання на рік нинішній. Комісія вирішила продовжити в 2022 році роботу щодо погашення в повному обсязі заборгованості з заробітної плати на економічно активних підприємствах.

Ті з них, де борг станом на початок року перевищує 15 мільйонів гривень, мають погасити за рік щонайменше половину суми.

Органам місцевого самоврядування рекомендували активізувати роботу щодо виявлення порушень суб’єктами господарювання законодавства про працю та зайнятість населення, а також ініціювати проведення Головним управлінням Держпраці у Запорізькій області перевірок підприємств-боржників.

Також комісія розглянула причини збільшення й утворення заборгованості з виплати заробітної плати на підприємствах області в грудні 2021 року та перспективи її погашення.

По материалам ГУ Держпраці у Запорізькій області

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям