Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


14.03.22
4562 4 Печатать

Як закрити підприємницьку діяльність в умовах запровадження воєнного стану?

Відповідно до діючого законодавства державну реєстрацію припинення підприємницької діяльності фізична особа-підприємець (далі – ФОП) за власним рішенням може здійснити шляхом подання заяви державному реєстратору за встановленою законодавством формою. Таку заяву можна подати в паперовому вигляді особисто або через представника, або в електронному вигляді.

Платник податків позбавляється статусу ФОП від дати внесення до Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань (далі – ЄДР) відповідного запису. Відповідний запис про припинення ФОП вноситься до ЄДР протягом 24 годин з моменту подання заяви.

Крім того, ФОП має можливість скористатись електронною послугою та здійснити онлайн–подання заяви про державну реєстрацію припинення підприємницької діяльності в електронній формі через кабінет громадянина на Порталі Дія.

Припинення підприємницької діяльності здійснюється незалежно від місцеперебування ФОП у межах України.

У зв’язку із запровадженням відповідно до Указу Президента України від 24.02.2022 р. № 64/2022 на всій території України воєнного стану, Кабміном було прийнято Постанову від 28.02.2022 р. № 165 «Деякі питання реалізації прав, свобод і законних інтересів фізичних та юридичних осіб», відповідно до якої держоргани надаватимуть адмінпослуги за можливості.

Одночасно інформуємо, що відповідно до чинного законодавства держателем ЄДР є Мін’юст, до повноважень якого належить організація заходів, пов’язаних із забезпеченням функціонування ЄДР.

По материалам ГУ ДПС у Тернопільській області

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
  • Дмитрий
14.03.22 16:16

Реестры не работают. Ничего пока закрыть нельзя.

Ответить
  • Светлана
14.03.22 16:28

Совет единщикам, которые хотят закрыться, -подайте заявление о переходе на общую систему с 1 апреля. 

Ответить
  • Ольга
15.03.22 12:38

А что делать тем, кто хочет открыться? Ничего не работает - в Дие заявку отклоняют только при нажатии кнопки подать Заяву. Звонили в ЦНАП - говорят , что возможности открыть нет...

Ответить
  • Инна
20.03.22 20:33

навіщо Ви пишете такі бредові статті? вони ж фейкові по суті

Ответить
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям