Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


06.04.22
1335 0 Печатать

Суб’єкти оціночної діяльності отримали можливість продовжити дію сертифіката суб’єкта оціночної діяльності під час воєнного стану

Суб’єкти оціночної діяльності, у яких закінчується термін дії сертифіката, та не відбулось змін у штатному складі оцінювачів, заявлених під час видачі такого сертифіката та у разі якщо кваліфікаційні свідоцтва (документи) таких оцінювачів є чинними, мають можливість автоматичного продовження дії такого сертифіката під час правового режиму воєнного стану.

Так, підпунктом 5 пункту 1 постанови КМУ від 18.03.2022 № 314 «Деякі питання забезпечення провадження господарської діяльності в умовах воєнного стану», передбачене автоматичне продовження строків дії діючих строкових ліцензій та документів дозвільного характеру на період воєнного стану.

З метою надання Фондом держмайна актуальної та достовірної інформації з Державного реєстру оцінювачів та суб’єктів оціночної діяльності на звернення, запити, зокрема на звернення від банківських установ, просимо суб’єктів оціночної діяльності повідомляти (за можливості) Фонд про зміни у штатному складі, припинення діяльності з оцінки майна тощо.

Разом із цим, для внесення в реєстр даних щодо нових суб’єктів оціночної діяльності, процедура отримання сертифікатів продовжує діяти відповідно до Закону про оцінку та Положення про видачу сертифікатів суб’єктів оціночної діяльності.

Для отримання сертифіката суб’єкта оціночної діяльності, суб’єкт господарювання подає до Фонду в електронній формі, з накладеним кваліфікованим електронним підписом керівника, пакет документів, визначений пунктом 1 розділу ІІ Положення про видачу сертифікатів суб’єктів оціночної діяльності.

Вся необхідна інформація та форми документів доступні за посиланням.

Документи необхідно надсилати на електронну адресу info@spfu.gov.ua (сукупний розмір файлів, що вкладені до листа, не має перевищувати 11 Мб).

У разі неможливості подання документів в електронному вигляді, суб’єкти господарювання можуть подати їх у паперовій формі. Тимчасова адреса для офіційного листування: 76019, Івано-Франківська область, місто Івано-Франківськ, вулиця Василіянок, будинок 48.

По материалам КМУ

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям