Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


19.04.22
3063 0 Печатать

Нова кібератака: зловмисники використовують тему маріупольської "Азовсталі"

Увага! Нова кібератака на державні організації України: кіберзловмисники використовують тему маріупольської "Азовсталі".

Знаючи, наскільки сильно українці переживають за Маріуполь та його захисників, ворожі хакери використовують це у власних інтересах.

Урядова команда реагування на комп’ютерні надзвичайні події України CERT-UA, яка діє при Держспецзв’язку, виявила факт розповсюдження небезпечних електронних листів з темою "Срочно! Деблокация Азовстали Терміново! Розблокування "Азовсталі". 

Листи мають додаток у вигляді XLS-документу "Військові на Азовсталі.xls", що містить макрос. У разі відкриття документу та активації макросу, комп’ютер буде уражено шкідливою програмою Cobalt Strike Beacon.

Деталі https://cert.gov.ua/article/39708 

По материалам Держспецзв’язку

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям