Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


21.04.22
2760 3 Печатать

Щодо формування в СЕА ПДВ показника ∑Перевищ у зв'язку подання звітності у період воєнного стану

Чи буде формуватись в СЕА ПДВ показник ∑Перевищ. та, відповідно, зменшуватись реєстраційний ліміт в СЕА ПДВ при поданні податкової звітності з ПДВ, в якій відображаються податкові зобов’язання, сформовані на підставі наявних у платника первинних документів, та не підтверджені зареєстрованими в ЄРПН податковими накладними та розрахунками коригування?

Так. При поданні податкової звітності з ПДВ, в якій відображаються податкові зобов’язання, сформовані на підставі наявних у платника первинних (розрахункових) документів, та не підтверджені зареєстрованими в Єдиному реєстрі податкових накладних (далі – ЄРПН) податковими накладними та розрахунками коригування у платника податку буде формуватись в СЕА ПДВ показник ∑Перевищ. та, відповідно, зменшуватись реєстраційний ліміт в СЕА ПДВ.

Після завершення дії воєнного стану платники зобов’язані забезпечити реєстрацію в ЄРПН всіх податкових накладних та розрахунків коригування, реєстрація яких відтермінована на час дії військового стану.

З урахуванням положень п. 2001.9 ПКУ платники податку матимуть можливість реєстрації податкових накладних/розрахунків коригування в ЄРПН (навіть при від’ємному значенні реєстраційного ліміту визначеного відповідно до п. 2001.3 ПКУ), зокрема, за умови сплати нарахованих податкових зобов’язань по податковій декларації за лютий 2022 року та інших звітних періодах в період дії воєнного стану, за рахунок «другого реєстраційного ліміту», обрахованого відповідно до п. 2001.9 ПКУ.

По материалам ДПСУ

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
  • Людмила
21.04.22 12:48

Обіцянки-цяцянки. Не хочуть працювати під час війни. Наші податківці сидять собі подомівкам, буцім-то працюють. Гроші отримують неясно за що. Реєстрацію податкових накладних закрили, у кабінеті навіть за січень податкову не побачиш. Що контролюють на свою зарплату не ясно.

Ответить
  • Алена
21.04.22 22:41

Людмила, згодна з Вами все це "вилами по воді". А потім почнеться: перекрийте від'ємне значення, у нас технічний сбій, бо дуже велике навантаження на сервер і т.п.
Нам у Харкові наприклад теж нелегко працювати та думаю податківці у Київі мали б хоч потроху запускати реєстрацію ПН.

Ответить
  • Людмила
22.04.22 09:38

У нас блокували ПН весь 2021р.Даже не знаю як буду розблоковувати ПН за період війни

Ответить
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям