Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


12.05.22
1488 0 Печатать

Регуляторне навантаження на кредитні спілки знижується

Національний банк у зв’язку з воєнним станом продовжує знижувати регуляторне навантаження на кредитні спілки та удосконалювати нормативно-правову базу для ринків небанківських фінансових послуг.

Так, кредитним спілкам дозволено визначати рівень прострочення договорів кредиту відповідно до нових умов договору кредиту, пов’язаних із реструктуризацією зобов’язань за таким договором.

Крім того, кредитним спілкам продовжено максимально можливий строк (до 18 місяців)  дії плану відновлення фінансової стабільності, а також знято обмеження на пролонгацію кредитних договорів, укладених із пов’язаними особами кредитної спілки.

Також Національний банк може з власної ініціативи продовжувати строк виконання рішень про застосування заходів впливу, термін виконання яких припадає (припав) на період воєнного стану в Україні та 30 календарних днів із дня його припинення або скасування, щодо всіх учасників ринку небанківських фінансових послуг.

Ці та інші зміни передбачені  постановою Правління НБУ від 10.05.2022 р. № 97 "Про внесення зміни до постанови Правління Національного банку України від 06 березня 2022 року № 39".

 Постанова набирає чинності з 11 травня 2022 року.

По материалам НБУ

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям