Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


14.06.22
4611 2 Печатать

Мінфін вносить зміни до Плану рахунків, інструкції про його застосування та Положення про інвентаризацію

Мінфін оприлюднив проєкт наказу Мінфіну «Про затвердження Змін до деяких нормативно-правових актів Міністерства фінансів України з бухгалтерського обліку» (далі – проєкт наказу).

Проєктом наказу передбачається врегулювати питання щодо особливостей проведення інвентаризації підприємствами, які знаходяться на тимчасово окупованій території та/або в районах проведення воєнних (бойових) дій.

Передбачається, що підприємства, які з дати початку тимчасової окупації мали місцезнаходження на тимчасово окупованій території та/або підприємства, які знаходяться на території проведення антитерористичної операції та/або на території проведення бойових дій (або їх структурні підрозділи (відокремлене майно) перебувають на зазначених територіях), проводять інвентаризацію у випадках, обов’язкових для її проведення, тоді, коли стане можливим забезпечити безпечний та безперешкодний доступ уповноважених осіб до активів, первинних документів і регістрів бухгалтерського обліку, в яких відображені зобов’язання та власний капітал цих підприємств.

У разі встановлення фактів крадіжок або зловживань, псування цінностей, керівники підприємств можуть прийняти рішення про проведення інвентаризації такого окремо визначеного майна на день встановлення таких фактів.

Крім того, проєктом наказу передбачається врегулювати питання відображення в бухгалтерському обліку господарських операцій з електронними грошима емітентами, які не є банками, а також привести у відповідність до вимог МСФЗ для малих та середніх підприємств відображення в бухгалтерському обліку основних засобів.

По материалам Мінфін

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
  • Юра
14.06.22 06:01

не забудьте при списании тмц, оприходовать мукалатуру, полиэтилены, битое стекло, железо, люминий, медь, чугуний. за редкоземельные вооще молчу.
также если установите факт кражи или зловживання, пктсування на вас лежит бремя доказательств этих фактов.

Ответить
  • Світлана
14.06.22 09:35

отправте их на фронт , дайте людям работать , при чем всех , пусть попробуют там инвентаризацию делать ! 

Ответить
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям