Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


13.10.22
1928 2 Печатать

Як в електронному вигляді подати заяву на повернення помилково сплачених податків

Відповідно до розділу II Порядку інформаційної взаємодії ДПС України, її територіальних органів, Державної казначейської служби України, її територіальних органів, місцевих фінансових органів у процесі повернення платникам податків помилково та/або надміру сплачених сум грошових зобов’язань та пені, затвердженого наказом Мінфіну від 11.02.2019 р. № 60, платник податків має право на повернення помилково та/або надміру сплачених сум грошових зобов’язань та пені з єдиного рахунка, відкритого на ім’я ДПС у Казначействі.

Заява на повернення помилково та/або надміру сплачених сум грошових зобов’язань та пені з єдиного рахунка, відкритого на ім’я ДПС у Казначействі, подається платником податків виключно в електронній формі до територіального органу ДПС за основним місцем обліку такого платника через сервіс «Електронний кабінет», з дотриманням вимог законодавства у сферах захисту інформації в інформаційно-телекомунікаційних системах, електронних довірчих послуг та електронного документообігу (ідентифікатор форми J/F1302002).

Звертаємо увагу, що на офіційному вебпорталі ДПС у рубриці Електронна звітність/Платникам податків про електронну звітність/Інформаційно-аналітичне забезпечення/Реєстр форм електронних документів/Реєстр форм електронних документів (перелік сервісних запитів) для юридичних осіб, Реєстр форм електронних документів (перелік сервісних запитів) для фізичних осіб розміщена заява про повернення помилково та/або надміру сплачених сум грошових зобов’язань та пені:

► за ідентифікатором форми J1302002 (для юридичних осіб);

► за ідентифікатором форми F1302002 (для фізичних осіб).

По материалам ГУ ДПС у м. Києві

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
  • Ніна-Н
13.10.22 14:38

А в кабінеті - з ідентифікатором  F1302001, J1302001

Ответить
  • Александр
13.10.22 15:34

Ніна-Н,
ДФСа с своих же ссылок неправильно списала. Ещё у нас требуют тысячи никому не нужных кодов в своих декларациях, зявах и прочей от них гадости правильно выписывать.

Ответить
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям