Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


27.10.22
1709 0 Печатать

Подання об'єднаного звіту великими платниками

До якого контролюючого органу подається Розрахунок та сплата ЄСВ роботодавцем – ВПП?

Платник ЄСВ зобов’язаний подавати звітність, у тому числі про основне місце роботи працівника, про нарахування ЄСВ та сплачувати до контролюючого органу за основним місцем обліку платника ЄСВ у строки, порядку та за формою, встановленими центральним органом виконавчої влади, що забезпечує формування та реалізує державну фінансову політику, за погодженням з Пенсійним фондом та фондами загальнообов’язкового державного соціального страхування (п. 4 ч. 2 ст. 6 Закону України від 08.07.2010 р. № 2464-VI).

Наказом Мінфіну від 13.01.2015 р. № 4 затверджені Форма Податкового розрахунку сум доходу, нарахованого (сплаченого) на користь платників податків – фізичних осіб, і сум утриманого з них податку, а також сум нарахованого ЄСВ та Порядок заповнення та подання податковими агентами Податкового розрахунку сум доходу, нарахованого (сплаченого) на користь платників податків – фізичних осіб, і сум утриманого з них податку, а також сум нарахованого ЄСВ.

Згідно з п. 3 розд. ІІ Порядку Розрахунок подається до контролюючого органу за основним місцем обліку.

Порядок формування Реєстру великих платників податків на відповідний рік з урахуванням критеріїв, визначається Мінфіном.

Після включення платника податків до Реєстру та отримання повідомлення ДПС України, про таке включення, платник податків зобов’язаний стати на облік за основним місцем обліку в територіальному органі ДПС, який здійснює супроводження великих платників податків, з початку податкового періоду (календарного року), на який сформовано Реєстр, та за неосновним місцем обліку в такому територіальному органі ДПС або його структурних підрозділах щодо наявних у межах населеного пункту за місцезнаходженням територіального органу ДПС, який здійснює супроводження великих платників податків, тобто міжрегіонального управління, об’єктів оподаткування або об’єктів, які пов’язані з оподаткуванням за переліком, визначеним Мінфіном, або через які провадиться діяльність такого великого платника податків.

Тобто, страхувальники (роботодавці) – великі платники податків подають Розрахунок та сплачують ЄСВ до контролюючого органу за основним місцем обліку.

По материалам Південне міжрегіональне управління ДПС по роботі з ВПП

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям