Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


02.11.22
1968 0 Печатать

Роботодавців зобов'яжуть виплачувати компенсацію за невикористану відпустку мобілізованим працівникам

Для посилення соціальних гарантій для захисників і захисниць України у воєнний час, у Раді пропонується внести деякі зміни до статті 24 Закону України "Про відпустки". Відповідний законопроєкт зареєстровано за № 8164

Зокрема, пропонованими змінами передбачається, що працівнику виплачується грошова компенсація за всі невикористані ним дні щорічної відпустки, а також додаткової відпустки працівникам, які мають дітей або повнолітню дитину - особу з інвалідністю з дитинства підгрупи А I групи, не лише у випадку звільнення, але й у разі призову на військову службу під час мобілізації, на особливий період, призову на військову службу за призовом осіб із числа резервістів в особливий період.

Крім цього, законопроєктом передбачається, що у разі призову керівних, педагогічних, наукових, науково-педагогічних працівників, спеціалістів навчальних закладів, які до звільнення пропрацювали не менш як 10 місяців, на військову службу під час мобілізації, на особливий період, призову на військову службу за призовом осіб із числа резервістів в особливий період грошова компенсація виплачується за не використані ними дні щорічних відпусток з розрахунку повної їх тривалості.

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям