Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


25.01.23
11782 11 Печатать

Куди та як подавати повідомлення про виплату лікарняних?

Щоб зменшити ризик затримок при виплаті працівникам допомог за лікарняними, ще в 2018 році Фонд соціального страхування України впровадив систему оперативного інформування про здійснення виплат. 

Відтоді про перерахування працівнику отриманих від ФССУ коштів роботодавець звітує у місячний термін після виплати допомоги – це дозволило нам не лише краще контролювати використання коштів Фонду і дотримання прав застрахованих осіб, але і реалізувати ризик-орієнтовані підходи в перевірках страхувальників.

Однак, починаючи з цього року, ФССУ передав свої функції до Пенсійного фонду та наразі перебуває у процесі припинення.

Куди з 1 січня роботодавцям подавати повідомлення про виплату коштів за лікарняними і чи потрібно це робити?

Повідомлення про виплату працівникам коштів, отриманих від фондів (як ФССУ, так і ПФУ), необхідно продовжувати подавати.

Форма такого повідомлення та строки його подання наразі не змінились – вони затверджені постановою правління ФССУ від 19.07.2018 р. № 12, яка продовжить діяти до прийняття Пенсійним фондом відповідного власного порядку.

Подавати повідомлення про виплату необхідно до того фонду, від якого надійшли кошти.

Як подати повідомлення до ФССУ:

На жаль, у зв’язку з технічними причинами, пов’язаними із припиненням ФССУ, подати повідомлення наразі можливо лише у паперовому вигляді. Роботодавці можуть звернутись безпосередньо до відділення або надіслати документ рекомендованим листом.

Актуальний перелік і контакти відділень ФССУ можна знайти за посиланням.

Якщо страхувальники зареєстровані у Луганській області, повідомлення необхідно надіслати на адресу: м. Дніпро, проспект Яворницького, 93 (отримувач: управління ВД ФССУ у Луганській області). 

Страхувальники Херсонщини мають подавати повідомлення до відповідних відділень Кіровоградського управління (контакти за посиланням вище).

По материалам Фонд соціального страхування України

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
  • Владимир
25.01.23 14:12

гроші надходять з ПФУ,  куди подавати? як подавати?

Ответить
  • V
25.01.23 14:25

Сьогодні подала в ПФ печерського р-ну в Києві, жодного вхідного номера не отримала, рекомендували звертатись на вул.Бульварно-кудрявську 16 за роз’ясненнями 

Ответить
  • Таша
25.01.23 17:55

V, хотіла відправляти в пфу свого району, додзвонилась в Головне управління на Бульварно-Кудрявську, сказали відправляти їм рекомендованим листом. Не знаю, що з цього вийде, але поки зроблю так.

Ответить
  • Тетяна
31.01.23 08:00

Таша, підкажіть, відправляли рекомендованим листом на вул. Бульварно-Кудрявську?
Не розумію, як отримати якесь підтвердження, що вони його прийняли. 

Ответить
  • Бух
31.01.23 09:49

Тетяна, так рекомендованим , на Бульварно-Кудрявську, декілька екземплярів. Але яке буде підтвердження, незнаю....

Ответить
  • Бухгалтер
25.01.23 14:38

Ви самі собі суперечите! Тут пишете, що подавати туди звідки отримали -  це ПФУ, далі пишете подавати в ФСС.......?
То як подати те повідомлення в ПФУ розкажіть. Форма електронна там є? Чи шльопать ногами до фонду?

Ответить
  • Ната
25.01.23 22:17

Бухгалтер, нема ніяких суперечностей. Це роз'яснення написав ФСС. Повідомлення подавати туди, звідки отримали фінансування. Далі ФСС пояснює як подати повідомлення у ФСС. А як подати повідомлення в ПФ має написати ПФ. 

Ответить
  • Бухгалтер
26.01.23 14:39

Ната, навіщо нам роз’яснення від фсс, якщо він вже не існує, не працює, всі програми в них заблоковані і працює ліквідаційна комісія і ми вже працюємо з пфу? Такое....

Ответить
  • Ната
26.01.23 19:01

Бухгалтер, я тільки написала, що в самому тексті нема ніяких суперечностей. Мені, наприклад, 30.12 надійшли гроші від ФСС, і в мене було питання, куди подавати повідомлення. Вони пояснили.  Якщо для вас це не актуально, то дуже рада за вас. Маєте на одну проблему менше

Ответить
  • Наталія
25.01.23 14:44

Із статті незрозуміло, як і куди подавати Повідомлення? ПФу і ФСС сказали, що не приймають - ФСС - не їх справа, ПФУ - ще нічого не знають...

Ответить
  • Бух
26.01.23 18:36

Гроші виплатив ФССУ, але ФССУ у Дніпрі не хоче брати цей звіт ні в якої формі, говорять, що вони у процесі ліквідації, звертайсь до ПФУ. ПФУ також не хоче приймати звіт, бо в них ще нема бази для їх прийняття. 

Ответить
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям