Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


08.05.23
1630 0 Печатать

Щодо визначення показників оплати праці у формах статистики

Відповідно до пункту 2.2.12 Інструкції оплата працівнику за час вимушеного прогулу, що нарахована за рішенням суду в розмірі середнього заробітку при поновленні працівника на роботі згідно зі ст. 235 КЗпП, у формах державних статистичних спостережень із праці включається до фонду оплати праці штатних працівників у частині додаткової заробітної плати як оплата за невідпрацьований час і відображається так:

- у формі № 1-ПВ (місячна) "Звіт із праці" - у рядках 1020 "Фонд оплати праці усіх працівників" та 1070 "Фонд оплати штатних працівників";

- у формі № 1-ПВ (квартальна) "Звіт із праці" - у рядках 5010 "Фонд оплати штатних працівників, усього", 5030 "Фонд додаткової заробітної плати" та 5090 "Оплата за невідпрацьований робочий час (із рядка 5030, 5060)".

Якщо працівник одночасно з поновленням на посаді звільняється за власним бажанням, то зазначені суми відображаються тільки в рядку 1020 "Фонд оплати праці усіх працівників" форми № 1-ПВ (місячна) "Звіт із праці".

Згідно з пунктом 1.6.2 Інструкції зазначені нарахування в повному обсязі відображаються у фонді оплати праці того місяця, у якому вони були здійснені.

Лист Держстату від 01.03.2023 р. № 05.6-16/50-23.

За матеріалами: Buhgalter.com.ua

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям