Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


17.05.23
1607 2 Печатать

Чи підлягають відображенню в податковій декларації з ПДВ отримані платником податку відсотки за депозитом?

Об’єктом оподаткування ПДВ є операції платників податку з постачання товарів та послуг, місце постачання яких розташоване на митній території України, відповідно до ст. 186 ПКУ (пп. «а» та пп. «б» п. 185.1 ПКУ).

Визначення  «постачання  послуг»  та  «постачання  товарів» наведені в пп. 14.1.185 та пп. 14.1.191 ПКУ.

Так, постачання товарів – будь-яка передача права на розпоряджання товарами як власник, у тому числі продаж, обмін чи дарування такого товару, а також постачання товарів за рішенням суду (пп. 14.1.191 ПКУ).

Постачання послуг – будь-яка операція, що не є постачанням товарів, чи інша операція з передачі права на об'єкти права інтелектуальної власності та інші нематеріальні активи чи надання інших майнових прав стосовно таких об'єктів права інтелектуальної власності, а також надання послуг, що споживаються в процесі вчинення певної дії або провадження певної діяльності (пп. 14.1.185 ПКУ).

Операція з отримання відсотків за депозитом не відповідає визначенню постачання послуг чи постачання товарів, а тому відповідно не є об’єктом оподаткування ПДВ.

Враховуючи викладене, суми коштів, що надходять платнику податку від банків у вигляді відсотків за депозитом, не підлягають відображенню в податковій декларації з ПДВ.

По материалам ГУ ДПС у м. Києві

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
  • Юрий
17.05.23 08:43

У кого мог такой вопрос возникнуть впринципе?….

Ответить
  • Надежда
19.05.23 12:50

Очевидно, берут темы  из журнала "Галицькі контракти" за 1994г.
Это было единственное издание для бухгалтеров и пособие для "чайников". 
PS. Как недавно прочитала в комментах сайта родной школы
 "Я имею диплом и  в принцепе могу работать учителем". 

Ответить
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям