Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


02.06.23
25135 90 Печатать

Об'єднаний звіт розшматують: ЄСВ віддадуть до ПФУ

Адміністрування єдиного внеску податковими органами, а з 01 січня 2021 року – подання звітності про нарахування єдиного внеску у складі звітності з податку на доходи фізичних осіб з установленням квартального періоду звітування призвело зокрема до:

♦ відтермінування (від одного до трьох місяців) надходження до реєстру застрахованих осіб Державного реєстру загальнообов’язкового державного соціального страхування відомостей про заробітну плату працівників, сплату єдиного внеску, страховий стаж застрахованих осіб та несвоєчасності включення звітних періодів для розрахунку розмірів виплат за соціальним страхуванням у випадку тимчасової непрацездатності, безробіття, нещасного випадку на виробництві, а також пенсії (що впливає, зокрема, на визначення права на пенсію);

♦ послаблення платіжної дисципліни в частині сплати сум єдиного внеску внаслідок відтермінування граничних строків їх сплати, що створює ризики забезпеченості фінансовим ресурсом поточних виплат із системи соціального страхування;

♦ відтермінування реалізації заходів впливу для стягнення простроченої заборгованості, оскільки виникнення такої заборгованості відображається за зобов’язаннями, що містяться в квартальному звіті;

♦ зміщення строку (від одного до трьох місяців) розрахунків показників середньої заробітної плати (доходу) в Україні, з якої сплачено страхові внески, та яка враховуються для обчислення пенсії.

За таких обставин постала необхідність у внесенні змін до Податкового кодексу України, Закону України “Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування” та деяких інших законодавчих актів України.

Проєкт Закону, яким пропонується вирішити зазначені проблеми, вже оприлюднено на сайті ПФУ. Якшо Верховна Рада підтримає цю ідею, нові правила запрацюють з 2024 року. 

Так, пропонується визначити, що адміністрування єдиного внеску, а також функції контролю за його сплатою, стягнення недоїмки, штрафів та нарахованої пені здійснюватиме Пенсійний фонд України.

Законопроєктом пропонується передбачити, що сплата ЄСВ здійснюватиметься страхувальниками на рахунки територіальних органів ПФУ, а подання щомісячної звітності про нарахування ЄСВ – через вебпортал електронних послуг ПФУ в електронній, а страхувальниками, у яких кількість застрахованих осіб не перевищує п’ять осіб, – за їх вибором в паперовій формі.

Таким чином, замість квартального об'єднаного звіту бухгалтерам доведеться подавати:

  • щомісячну звітність з ЄСВ до ПФУ;
  • щоквартальну звітність з ПДФО та ВЗ до ДПС.

Так само і ФОПам доведеться подавати до ПФУ окремий звіт про нарахований "за себе" ЄСВ, а не у складі майнової декларації або декларації єдиноподатника.  

У пояснювальній записці до законопроєкту зазначається, що таке розділення звітності призведе до збільшення витрат часу платників на складання звітності. Хоча бухгалтери з такою оцінкою можуть не погодитися, доволі часто доводилося чути скарги на складність заповнення об'єднаного звіту через велику кількість додатків. 

Крім розділення звітності, новим законопроєктом пропонується зобов'язати ФОПів сплачувати ЄСВ "за себе" щомісяця. 

Варто згадати, що Верховна Рада вже зробила перший крок для впровадження щомісячної звітності з ЄСВ. Так, ще у вересні минулого року було прийнято у першому читанні відповідний законопроєкт, але до другого читання від поки що не дійшов. На відміну від нового проєкту, цим документом пропонується залишити об'єднаний звіт, але з щомісячним періодом подання. Тож, який саме варіант обере Верховна Рада, покаже час. В свою чергу, навіть СБУ закликає до впровадження щомісячної звітності. Чому це так важливо, ми писали тут.  А для нас, в першу чергу, важлива думка наших читачів. Як саме вам зручніше звітувати? 

1. Щоквартальна об'єднана звітність, як зараз.
2. Щомісячна об'єднана звітність, як передбачено законопроєктом, прийнятим в першому читанні.
3. Розділення звітності на щомісячну з ЄСВ та щоквартальну з ПДФО та ВЗ. 

Своїми думками пропонуємо ділитися у коментарях. А ми, в свою чергу, продовжуємо слідкувати за ситуацією та інформувати вас про будь-які зміни. 

 

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
  • Angry accountant
02.06.23 01:19

Колис, за царя Панька, був такий звіт 4ПФ. Як на мене,найкращий і інформативний.  Щось подібне трохи розширити і було б норм.
Але мені все одно не зрозуміло, для чого ця імітація діяльності???

Ответить
  • Ольга
08.06.23 18:28

Angry accountant, мені ця вся об.єднана звітність настрожувала і не подобалася ще коли її ввели, бо я знала, що то буде хаос, не можна ліпити в один звіт різні поняття, бо те що оподатковується ЄСВ, може не оподатковуватися ПДФО і Вз, і навпаки, я б все повернула як було до того об,єнаного звіту

Ответить
  • Надежда
02.06.23 20:40

 «Глупость законодателя, возведенная в закон, становится его мудростью»

Ответить
  • Сергей
02.06.23 06:43

Контора пише...😎

Ответить
  • ТТ
02.06.23 07:58

Нарешті визнали та «дійшло», що ДО їх чудових покращень все було добре, а головне - працювало. Так нє, виродили виродка (звіт квартальний), аби тепер того виродка пошматувать. Благодєтілі… 

Ответить
  • Ярина
02.06.23 08:03

Чому не понесли покарання ті хто придумав об'єднаний звіт? Коли визнають що помолились !!!!!  Вся ця звітність була раніше!!!!!

Ответить
  • Яна
02.06.23 11:40

Ярина,так вони ж мають право на помилку, ви що, забули?!) це нам можно повертати перевірки і заоблачні штрафи, бо в них війни немає.(((

Ответить
  • Елена
02.06.23 09:27

Ярина, тому що у депутатів и міністрів повна безкарність за любой вчинок!!!!

Ответить
  • Петро
02.06.23 08:07

Звичайно, щомісячна звітність найкраща, навіть з ПДФО. замість квартальної подачі потрібно зробити щомісячну і більше нічого не міняти, бо й звіт з ПДФО краще здавати щомісячно.

Ответить
  • Ен
02.06.23 10:00

Петро,
250-300 ФЛ (не СПД) начислить доходы, отразить в учете, не позднее 20 сдать ДФ-отчет. А лучше - числа 18,(чтобы успеть пересдать - т.к. алгоритмы проверок у ДПС меняются ). Хм... Щомісячно краще ?

Ответить
  • Вікторія
02.06.23 12:04

Ен,Терміни для ДФ залишити 40 днів, тож щомісячно нормально

Ответить
  • Лилия
02.06.23 10:17

Ен, але ж продовжити строки для спд на 40 днів, як раніше для дф, реально

Ответить
  • Вікторія
02.06.23 08:10

Купи козу - продай козу......

Ответить
  • Вікторія
02.06.23 08:17

Вікторія, только хотела написать 

Ответить
  • Лідія
02.06.23 08:16

Звичайно  краще щомісячний об"єднаний звіт.

Ответить
  • Вікторія
02.06.23 08:21

Об'єднаний щомісячний звіт і все.

Ответить
  • Емілія
02.06.23 08:48

Об'єднаний щомісячний звіт був би найкращим варіантом
 

Ответить
  • Ната
02.06.23 12:27

Емілія, так, але без ФОПів

Ответить
  • Angry accountant
02.06.23 23:15

Ната, як на мене, ФОПів я б звідти прибрала, тим паче не всі їх відображають там, а от у ФОПів потім проблеми виникають. Амякщотвде так потрібно, то зробіть окрему форму звіту виключно по ФОП і нехай він буде квартальний. Це, як на мене

Ответить
  • ХАХ
05.06.23 16:40

Angry accountant, Підтримую! Окрему звітність на ФОПів!

Ответить
  • Тамара
02.06.23 08:58

Об'єднаний щомісячний звіт як раніше!!!!!!!!!!!!!!

Ответить
  • Ангелина
02.06.23 09:02

Розділити, як було.
ЄСВ щомісячно, ПДФО і ВЗ щоквартально 

Ответить
  • Вікторія
04.06.23 20:34

Ангелина,
ідеально, якщо увесь ФЗП помісячно, а ФОПів і раз на рік досить

Ответить
  • Татьяна
02.06.23 09:05

Обʼєднаний щомісячний було б добре, і не ми повинні весь час підлаштовуватись під органи, а й вони могли б піднапрягтись. В нас же діджиталізація, навіщо окремо в Пенсійний фонд і окремо в податкову? Коли можна дописати їх програмне забезпечення. А так знову вся країна повинна міняти свої програми, підлаштовуючи їх під щомісячні зміни законотворців.

Ответить
  • Валентина
02.06.23 09:16

Краще щомісячний об'єднаний звіт з подачею до ДПС

Ответить
  • Ольга
02.06.23 09:18

Могу только представить, что будет с порталом, как тяжело будет это все сдавать

Ответить
  • Анжела
02.06.23 09:18

ТАК вже було!)) і всіх все влаштовувавло, поки не розпочалась імітація діяльності. "купи козу- продай козу" вже чотири роки.

Ответить
  • Елена
02.06.23 09:32

Два года бухгалтеров дрюкали и говорили что мы тупые и не понимаем своего счастья как "они" там наверху сидящие покращали нам жизнь! 
А теперь не пишут, что возвращаем как было, это мы бараны.... А возвращая назад пишут - "Мы придумали как еще улучшить"

Ответить
  • Angry accountant
02.06.23 23:18

Елена, ахах))) треба було виправити специфічну помилку. Дзвонила і в ДПС і ПФУ, ніхто нічого не знає,аж поки одна дама не сказала, "він (звіт) сирий, недопрацьований ", це в 2 половині 2022р  Вони працюють!

Ответить
  • Олена
02.06.23 09:33

Розділення звітності на щомісячну з ЄСВ та щоквартальну з ПДФО та ВЗ. 

Ответить
  • Ірина
02.06.23 09:42

Колиш вже закінчатся всі їх покращення,  іммітіція роботи. Просто якесь знущання з бухгалтерів. Хтось отримав премію за покращення, а зараз все потрібно повертати. Єдине покращення, яке треба зробити , накласти штрафи на тих, хто зробив цей обьєднаниц звіт. Бухгалтерів штрають за всі їх покращення. А вони далі щось покращюють.

Ответить
  • Сомневающийся Sкептиk
02.06.23 09:47

Что "полезного" можно вычитать из этого законопроекта? 
1. ПФУ признаёт, что есть определённые законодатели, которые мягко говоря "ошиблись" с идеей объединения ЕСВ с ПДФО и ВЗ, а грубо говоря – протупили! 
2. Помимо законодателя (ВР) есть другие "виновники" объединения: Минфин – автор формы отчёта и Порядка, который врал, что время на создание, отправку, принятие отчёта займёт у работодателя в среднем полчаса (по факту, бывало, получение 2 квитанции занимало несколько недель); назло плательщикам заставил их сдавать все 3 додатка Д1 и 4ДФ, если есть обязательства сдавать хотя бы 1 (за 1 месяц) додаток Д1 и 4ДФ. 
3. ПФУ "скромно" умалчивает, что он является соучастником того, о чём он пишет, а в частности, ПФУ – "соавтор" додатков, которые касаются начислений ЕСВ и трудовой деятельности. 
4. ПФУ "скромно" умалчивает, что он является автором ошибок в электронных контролях додатков Д1.
Из плохого (на мой взгляд):
Я противник возврата администрирования ЕСВ в ПФУ. 
1. ПФУ был неоднократно замечен в воровстве стажа, когда ЕСВ администрировался Пенсионным Фондом; 
2. Несмотря на всю корявость электронного кабинета, ЭК менее корявый, чем Портал ПФУ. 
3. Несмотря на все недостатки, которые имеются в ДПС, в ПФУ их намного больше – я вспоминаю сдачу отчётности в ПФУ как тихий ужас, когда приходилось сдавать отдельно в персонификацию (СПОФ) и в "доходы", бегая с одним отчётом из одного кабинета в другой. 
4. Не хочу вспоминать и "картки приєднання" для сдачи отчётности в ПФУ в электронном виде. 
Т.е., "развод" между сожителями с одной стороны ЕСВ, с другой ПДФО и ВЗ поддерживаю, месячную отчётность по ЕСВ – также; 
администрирование ЕСВ – в руки ПФУ не поддерживаю; соответственно – сдачу отчетности в ПФУ, а не в ДПС (как сейчас) – не поддерживаю, разделение декларации единщика и про майнстан на отдельную отчётность в ДПС и в ПФУ – не поддерживаю. 
и пару слов про 4ДФ – наХРЕНА там графы "нараховано" ПДФО и ВЗ, если ДПС не ведёт учёт начислений по ПДФО и ВЗ из этого додатка?   

Ответить
  • Angry accountant
02.06.23 23:23

Сомневающийся Sкептиk, точно. Я б додала - навіщо туди тулити ФОПів, для яких ми не є под.агентами.
По стажу - у самої зникло більше року. За той час коли сама була ГБ, проходила раз на роки перевірку і своїми руцями робила і здавала звіти. (( Підприємства того більше немає, отже всі мої звернення без результату, хіба що ж купа листів, що працюють/ розбираються 

Ответить
  • Анна
02.06.23 10:02

Сомневающийся Sкептиk, а нахрена графы "выплачено" ПДФО и ВЗ, если эта информация вообще нигде не используется?

Ответить
  • Елена
02.06.23 12:47

Анна, Глупый вопрос! Вообще-то это в случае несвоевременно выплаты, при задержке выплат более чем на месяц. Начислить налог вы должны своевременно в любом случае.

Ответить
  • Анна
03.06.23 14:22

Елена, глупый ответ! Я это все прекрасно знаю. Даже если у вас будет несвоевременная выплата и вы потратите кучу времени на заполнение графы "выплачено", ЭТА ИНФОРМАЦИЯ НИГДЕ НЕ ИСПОЛЬЗУЕТСЯ. Начисления вы покажете одинаково в любом случае, а о задолженности по ЗП контролирующие органы узнают из отчета 3-борг

Ответить
  • Олена
02.06.23 09:56

По фопам за себе можна лишити звіт у складі декларації, там якраз норм і вже всі звикли,  а по людях - зробити як було раніше, ЄСВ щомісяця, ПДФО і в/з - щоквартально

Ответить
  • Алла
02.06.23 10:02

Для того, щоб здавати Об'єднаний щомісячний звіт, теба завчасно від усіх ФОПів зібрати документи, що ні завжди виходить...тому краще  розділення звітності на щомісячну з ЄСВ та щоквартальну з ПДФО та ВЗ

Ответить
  • Наталья
02.06.23 10:31

Об'єднаний щомісячний звіт найкраще.

Ответить
  • Анна
02.06.23 10:34

Як на мене, то краще вже б просто змінили періодичність подачі об'єднаного звіту з квартального на щомісячний. Це простіше, з огляду на те, що за 1 місяць пам'ятаєш усі нюанси пов'язані із прийняттям або звільненням працівників, з лікарняними тощо. Так само по розрахункам між юр особами та ФОП.
Тож, підсумовуючи, краще змінити періодичність подачі звітності аніж розділяти її.

Ответить
  • Елена
02.06.23 12:51

Анна, зачем с этим ДФом играться каждый месяц? Для сотрудников - все равно как не садились начисления по идет.коду так и не садятся. А ФОПы отчитываются поквартально чаще всего. Потому месячный ДФ триста лет не нужен!!!
ТУТ И ТАК В ОТПУСК НЕ ИДЕШЬ как нормальные люди на 24 дня - то регистрация, то отчеты, то зарплата....  а еще и ДФ помесячно???

Ответить
  • Буржуй
02.06.23 10:35

За каким это чёртом вы потащили меня в обход, я вас спрашиваю?!
 — Доктор думал, что мы на него сразу нападём, а мы его перехитрили.
 — Молчать, я спрашиваю, за каким это чёртом вы потащили меня в обход?!
 — Доктор думал, что мы его перехитрим, а мы… за каким чёртом пошли в обход.
 — Последний раз спрашиваю — за каким это чёртом вы потащили в обход?!

Ответить
  • Олена
02.06.23 10:44

Ну нарешті.
 Який дурень придумав той об'єднанний звіт. 

Ответить
  • пропозиція
02.06.23 11:11

Посадити урядовців на прожитковий мінімум для недієздатних !
~
"Не можу стояти, коли інші працюють... Піду прилягу"

Ответить
  • Лариса
02.06.23 11:36

Сначала надо заставить налоговую отражать в ел.кабинете и начислено ПДФО а не только перечислено .Сверку провести невозможно т.к. таких данных нет. То зачем вообще нужен такой отчет. 

Ответить
  • Сонечка
02.06.23 11:46

Лариса,а иви уявляєте скільки років то ПДФО- не відображається в нарахуванні ??-років з 30 ( тридцять )  !!!!!!!!!!

Ответить
  • Наталія
02.06.23 13:17

Сонечка, ні, перестали відображати в нарахуваннях десь років 10-12. До цього, вони відображали. Коли робили Кабінет, комусь здалося що це не зручно, і перестали

Ответить
  • Сонечка
02.06.23 11:45

"Своїми думками пропонуємо ділитися у коментарях. А ми, в свою чергу, продовжуємо слідкувати за ситуацією та інформувати вас про будь-які зміни."
😬😬😬 ( далі слова ..........пішли вони на ..................) така моя думка.

Ответить
  • Марина
02.06.23 11:58

Дякую всім законотворцям і покращувачам за неоціненну працю! Наші помилки обкладають штрафами,їх помилки нагороджують преміями за високі досягнення у праці.Живемо ми з ними у паралельних світах,на жаль.

Ответить
  • Галина
02.06.23 12:01

Розділення звітності на щомісячну з ЄСВ та щоквартальну з ПДФО та ВЗ.

Ответить
  • Ната
02.06.23 12:31

Це тільки законопроєкт, який може ніколи і не стати законом. А заголовок звучить так, ніби вже все прийняли і підписали. Ще й з поміткою "важливо". Для чого таке робити? 

Ответить
  • Марія
02.06.23 12:34

Все нове - це добре забуте старе!
Як на мене, то краще вже подавати об'єднаний звіт щомісячно. Доробити електронний кабінет та потрал Пенсійного фонду щоб менше було "глюків" і хай обмінюються між собою необхідною інформацією. 

Ответить
  • Евгений
02.06.23 12:36

Розділення звітності на РІЧНУ з ЄСВ, ПДФО та ВЗ.Раз на рік здавати звітність, з терміном в шість місяців!!!!!!

Ответить
  • Наталія
02.06.23 13:19

Евгений, обєднаний і зявився через таких розумників як Ви. ЄСВ необхідно здавати щомісячно: це повязано з нарахуванням соцвиплат

Ответить
  • Олексій
02.06.23 13:12

Що таке добре? Зробити погано, а потім переробити як було.

Ответить
  • SHADOW
02.06.23 13:34

под это дело себе наверное и премии нарисуют, как же работают, заботятся...

Ответить
  • Сомневающийся Sкептиk
02.06.23 15:46

Под объединение тогда ДПС заплатила какой-то фирме пару миллионов гривень якобы на «покращення» работы ЭК.
Снова появится повод что-то "улучшать" в ЭК, выделив на эти цели несколько миллионов.
А ведь можно было бы попросить Гетьманцева оплатить хотя бы 2-3млн, он же любит всё улучшать
😊

Ответить
  • Хах
02.06.23 16:01

Якісь ідіоти! А де той пфу був коли ці звіти ліпили до кучі і розказували нам, як буде легко і яке ж це покращення!?  А тепер що, через стільки років дійшло, що зробили шо попало! Хто відповідати буде за ці знущання з бухгалтерів!? І що це значить, подавати через портал пфу!? Це той портал, що працює через раз! А іноді і по пів дня туди добитись неможливо! В країні війна, бомблять кожну ніч, спиш по пару годин, не знаєш як ту роботу всю встигнути зробити і ще ці знущаються з людей!
😡

Ответить
  • Антонина
02.06.23 17:01

Та ні, вони не ідіоти, бо за розробку і впровадження регулярних покращень отримують гонорари, а за ідіотів тримають нас.

Ответить
  • XXL
02.06.23 17:10

я за "3. Розділення звітності на щомісячну з ЄСВ та щоквартальну з ПДФО та ВЗ. "
Але щоб ФОПи за себе сплачували мінімальний розмір щомісяця, а ФОП-загальники по року за результатами річної декларації.

Ответить
  • "Овчинка выделки не стОит"
05.06.23 10:56

Звіт з внеску "За себе" –> РАЗ НА РІК!
Сплата: раз на рік - обов'язково, помісячно - ПРАВО, а не обов'язок!
~
Что, кроме страхового стажа, получает взамен предприниматель?
Отпускные? Больничные? Трату личного времени?

Ответить
  • Ен
02.06.23 17:21

Кажуть: дурень думкою багатіє.    Та який же він дурень, якщо думкою, а вже й багатіє?

Ответить
  • Наталья
02.06.23 18:06

Все новшества и очередные "покращення" вводить после отмены военного положения!

Ответить
  • Лариса
02.06.23 18:09

"Усиленно работают..."

Ответить
  • Ирина
02.06.23 18:38

Розділити, як було.
ЄСВ щомісячно, ПДФО і ВЗ щоквартально

Ответить
  • "Якшо Верховна Рада підтримає цю ідею"
03.06.23 08:11

Ситі "ідеями". Має бути рішення: обгрунтоване, взважене, прораховане, на роки. Комп'ютери слід використовувати за прямим призначенням: для обчислень та моделювання, а не тільки для розваг, спілкування та набору текстів.

Ответить
  • "пропонується зобов'язати ФОПів сплачувати ЄСВ "за себе" щомісяця"
03.06.23 08:39

"За себе" ЗАЛИШИТИ ЯК Є !
Як в частині сплати, так і в частині звітності
КРАПКА

Ответить
  • Надежда
04.06.23 00:08

Задолбали покращеннями.

Ответить
  • Непогода
04.06.23 21:44

Вся эта деятельность по разделению-слиянию отчетов смахивает на отвлекающий маневр. Готовятся к очередному ограблению.

Ответить
  • ХАХ
05.06.23 16:47

Непогода, як на мене, то вони граблять не перестаючи, шо там готуватися, ми ж все ковтнем

Ответить
  • діна
05.06.23 00:40

Ця сітуація-  ЧУДОВО демонструє  "якість"   діячей ,-які   конкретно  завдаючть   шкоду державі.. , зауважую- за наші  кошти платників податків ,, як ЦЕ нЕ дивно 
   в нашій країні їх називають  " законодавцями", - корисно було б знати  таких ""героїв" поіменно!

Ответить
  • Світлана
05.06.23 09:45

А хто відповість за те, що впровадили квартальний звіт з ЄСВ та ще в недоробленій формі з помилками, що привело да тих наслідків. Коли вже буде персональна відповідальність тих хто напрацював той дебільний закон, хоча спільнота про це попереджала. Поки не буде персоналної відповідальністі зі штрафами нічого у нас не змінеться. А за чиї кошти будуть знову перероблати програмне забазпечення. За наші, хай тоді ті хто пролобіював той закон і заплатять.

Ответить
  • Яна
05.06.23 10:59

Повертаємось на кола свої. ТАК І БУЛО РАНІШЕ! БУЛО ДОБРЕ! Кого почало тривожити, що здавати звітність важко, і для полегшення її треба об'єднати? "Покращувачі"....
Якщо буде місячний термін у звітності з ЄСВ та ПДФО, то буде ще краще. Набагато простіше контролювати нарахування та сплату податків у короткі терміни, а не потім починається "згадати все". І інформація до контролюючих органів буде потрапляти вчасно. Це полегшить життя і нам і їм. Виникає тільки одне питання: для чого це все було потрібно - об'єднання- роз'єднання?!

Ответить
  • Наталья
05.06.23 11:17

Я за третій варіант: ЄСВ помісячно, ПДФО і ВЗ - поквартально!

Ответить
  • Ольга
05.06.23 12:06

Об'єднанний звіт помісячно, ФОПи по оплате. Звітуємо в ДПС.

Ответить
  • Сергій
05.06.23 14:46

Плили-плили, а на березі всралися ©

Ответить
  • ХАХ
05.06.23 16:51

Сергій, угу, цих всраних більшість вибрала, а смердить тепер всім.

Ответить
  • Бухгалтер
05.06.23 16:53

Це страшно, коли люди, які мають приймати ліки - приймають закони.

Ответить
  • +
05.06.23 17:42

Законы – мелочь по сравнению с подзаконными актами, распоряжениями для внутреннего пользования: каждая контора пишет свои. Вот где Шариков зарыт.

Ответить
  • діна
05.06.23 17:58

""Це страшно, коли люди, які мають приймати ліки - приймають закони""= г е н і а л ь но - краще НЕ   скажеш!

Ответить
  • Все це знати - не реально!
05.06.23 21:13

Реєстр НПА: www.reestrnpa.gov.ua

Ответить
  • Людмила
05.06.23 21:14

Вернуться к старым программам и срокам - ЕСВ ежемесячно. ПДФО и ВЗ раз в квартал. Убрать из ПДФО ФОПов

Ответить
  • Юлия
08.06.23 13:50

Скільки коштів було витрачено з бюджету на розробку ПЗ для квартальної форми! Скільки оновлень! Хто відповідатиме за нераціональні, неефективні впровадження? Чи скасують премії розробникам монстра?

Ответить
  • Галина
09.06.23 10:21

Жуть какая-то. Опять разные счета, сайт ПФУ еще более деревянный чем электронный кабинет. Да еще заниматься каждый месяц этим онанизмом.

Ответить
  • Хах
27.06.23 09:57

Галина, а вони, напевно, вирішили, що якщо це їхнє улюбленне заняття, то таке люблять всі
😡

Ответить
  • Маруся
14.06.23 14:09

Можно и объединенный налоговый отчет помесячно, но убрать колонку по НДФЛ и ВС "выплачено" и сроки сдачи отчета не до 20-го числа, а до 30-31 включительно.

Ответить
  • !!
21.06.23 15:46

Шматували б їх собаки. Вже слів бракує.

Ответить
  • Людмила
26.07.23 18:10

ЄСВ по-місячно,доходи і військ.збір по-квартально

Ответить
  • Надежда
29.08.23 09:22

Приберіть нарпешті ФОПов з 4дф! Яке ми відношення маємо до їх доходів в цьому додатку?? в 4дф йде мова про доход і податок ФІЗИЧНИХ осіб!! І тоді все можно здавати щомісячно!

Ответить
  • Євгеній
31.08.23 23:18

В Пенсійний фонд подається відомість нарахування ЗП за місяць. Ніякі звіти не потрібні. Має бути тільки один документ.....

Ответить
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям