Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


03.06.23
800 0 Печатать

В умовах воєнного стану зареєстровані безробітні залучаються до суспільно корисних робіт

В умовах воєнного стану зареєстровані безробітні залучаються до суспільно корисних робіт.

Фахівці Західного міжрегіонального управління Державної служби з питань праці продовжують проводити превентивні заходи з безпеки праці. Інформаційно-роз’яснювальна робота проведена у комунальних підприємствах по обслуговуванню житла, які уклали договори із зареєстрованими безробітними.

Під час заходів наголошено, шо згідно пункту 5 Порядку № 753 до суспільно корисних робіт залучаються працездатні особи, у тому числі особи, що не підлягають призову на військову службу, які за віком і станом здоров’я не мають обмежень до роботи в умовах воєнного стану (крім працездатних осіб, що залучені до роботи в оборонній сфері та сфері забезпечення життєдіяльності населення і заброньовані за підприємствами у період воєнного стану з метою виконання робіт, що мають оборонний характер, а також осіб, залучених до здійснення заходів національного спротиву).

З кожною із зазначених осіб укладається строковий трудовий договір. За працівниками, залученими до виконання суспільно корисних робіт, на час виконання таких робіт зберігається попереднє місце роботи (посада).

Роботодавець зобов’язаний звернути увагу на умови праці на робочому місці, безпеку технологічних процесів, механізмів, устаткування, забезпечити засобам індивідуального захисту, а також санітарно-побутові умови, які повинні відповідати вимогам нормативних актів про охорону праці.

Працівник зобов’язаний:

– відповідально ставитись до проведення навчання та інструктажів з питань охорони праці;

– неухильно виконувати інструкцій з охорони праці;

– користуватися засобами колективного та індивідуального захисту;

-працівники без ЗІЗ, а також якщо вони знаходяться в забрудненому, несправному стані або з простроченими строками періодичних випробовувань до роботи не допускаються;

– дбати про особисту безпеку і здоров’я, а також про безпеку і здоров’я оточуючих людей в процесі виконання будь-яких робіт чи під час перебування на території закладу.

По материалам Західне міжрегіональне управління Держпраці

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям