Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


08.06.23
823 1 Печатать

Експортерів, які поставили продукцію до рф або республіки білорусь до повномасштабного вторгнення, звільнять від відповідальності за порушення строків розрахунків

Голова Податкового комітету ВРУ Данило Гетманцев повідомляє, що Комітет рекомендував прийняти  у першому читанні за основу законопроєкт № 9230 "Про валюту і валютні операції" щодо відповідальності за порушення резидентами строку розрахунків за операціями з експорту.

Необхідність прийняття Закону зумовлена ситуацією, яка склалася з вітчизняними підприємствами-експортерами, коли вони поставили свої товари та послуги покупцям з російської федерації або республіки білорусь ще до початку повномасштабного вторгнення російських військ на територію України та досі не змогли отримати кошти від таких контрагентів.

Внаслідок цього українським експортерам загрожує відповідальність відповідно до  Закону України "Про валюту і валютні операції" за неодержання грошових коштів за договором та порушення строку розрахунків, встановленого законом.

Тобто, законопроєкт передбачає звільнення резидентів України - суб’єктів господарювання, які за операціями з експорту товарів/послуг, поставлених контрагентам – резидентам рф або республіки білорусь до 24 лютого 2022 року, не одержали грошових коштів  від таких контрагентів, від відповідальності.

По материалам Данило Гетманцев, Голова Податкового комітету ВРУ

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
  • Мария
08.06.23 10:43

А імпорт?

Ответить
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям