Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


08.06.23
6283 33 Печатать

Зеленський пообіцяв допомогти бізнесу та розібратися із податківцями

Президент Володимир Зеленський пообіцяв вирішити питання щодо тиску на бізнес з боку податкової, пише Бізнес Цензор.

Про це він сказав під час спілкування із журналістами 6 червня.

Представники преси запитали президента про конкретні кроки, які влада робить, щоб підприємці не виїжджали з країни через високі податки та інші перепони.

"Всі деталі мені невідомі. Я більше займаюся сьогодні міжнародною політикою і зброєю, скажу вам відверто. Всі економічні виклики – це дуже важливо для мене. Якщо є питання до податківців і вони охреніли – я розберусь", – відповів президент.

Очільник держави також підкреслив, що бізнесу треба допомагати.

"Якщо є питання рейдерства або щось там у податковій виходить – скажіть, давайте інформацію. Ми точно будемо допомагати. Я в будь-якому випадку з міністром фінансів, прем’єр-міністром, Службою безпеки проговорю. Я погоджуюся з вами – будь-яка людина за таке повинна бути засуджена", – зазначив Зеленський.

Нагадаємо, Кабінет міністрів на засіданні 12 жовтня вніс зміни до Порядку зупинення реєстрації податкової накладної/розрахунку коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних, запровадивши декілька нових обмежень для реєстрації такої накладної.

Через це з 14 жовтня було заблоковано понад 1 млн податкових накладних. Масові скарги на зміни надходили до Спілки українських підприємців (СУП) та Європейської Бізнес Асоціації (ЄБА), а також до Ради бізнес-омбудсмена.

Своєю чергою у Мінфіні називали причиною введення більш жорстких критеріїв до перевірки податкових накладних численні випадки маніпулювання з ризиковими товарами з боку певних підприємців.

Однак наприкінці минулого року Кабмін все ж вніс зміни до відповідної постанови № 1165, які б мали усунути непорозуміння між платниками податку та контролюючими органами.

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
  • Наталья
08.06.23 07:51

Це шо - гра в "доброго царя" ? вже як в рашке ? Бояре погані , а цар хороший

Ответить
  • Наталія
08.06.23 09:36

Наталья, о, а мінусять прихильники доброго царя. В нього просто руки не доходять .... Як це все огидно

Ответить
  • Лариса
08.06.23 10:33

Наталія, насправді це жах. десятки тисяч людей вже загинули і гинуть в ці хвилини (включно з цивільними в районах екологічної катастрофи) точно не за те, щоб хтось побачив себе Брюсом Всемогущим і намагався вручну і власним "авторитетом" вирішувати системі проблеми в країні, зберігаючи при цьому тих, хто проблеми створює з затяттям неймовірним. 
І ще більший жах, що велика кількість людей робить це можливим своєю підтримкою
😥

Ответить
  • Наталія
08.06.23 12:17

Лариса, це серьозна проблема: навіть ці жахливі події для більшості населення моєї країни не мають причино-наслідкового звязку. А потім "чому ми бідні" - бо дурні 

Ответить
  • ХХХХХХХХХ
08.06.23 09:39

Наталія, в сенсі руки не доходять? Всіма справами в країні займається Алла Борисівна Єрмак (бо ж саме ця особа у всіх комісіях, на всіх зустрічах, навіть військових, вчора он аж тренера збірної з футболу урочисто призначав). То ж чого у президента не доходять руки після 100500 петицій з проханням розібратись з паном Данилом руки не доходять? Невже правда, для нього не люди головні??

Ответить
  • ІринаКиїв
10.06.23 15:21

ХХХХХХХХХ, наш президент і не повинен такими питаннями займатись... для цього є цілі відомства,  міністерства і управління.....

Ответить
  • Наталія
08.06.23 09:41

ХХХХХХХХХ, це був сарказм. Але нажаль, чула це від реальних людей

Ответить
  • Оксана
08.06.23 08:02

95 квартал 

Ответить
  • Тетяна
08.06.23 08:45

в жовтні заблокували податкові, частину розблокувала, таблиця прийнята, через добу відклонили, все начебто далі працюємо, останні зміни знов блокування за цім кодом, тобто пів-року норм, знов чогось не вистачає, так смішно суми копійочні, навіть не 3тис ПДВ

Ответить
  • Елена
08.06.23 09:25

ЗВІЛЬНИТИ ГЕТМАНЦЕВА! А краще за решітку!!!!

Ответить
  • Лидия
08.06.23 11:08

Елена,Ви прям в точку, ця людина дійсно вредить бізнесу, а мнить себе великим реформаторомю

Ответить
  • Злий бух 2
08.06.23 09:48

Елена, за що??? він мало того що народно обраний депутат кращої в світі партії, так ще й під особистою протекцією кращого в світі НАШОГО ПРЕЗИДЕНТА!!

Ответить
  • Елена
08.06.23 16:37

Злий бух 2, вы забыли добавить, что он автор более 10 книг, и медальку себе повесил за "Философию налогов"...
(некоторые бухи не поняли ваш черный юмор поставили дизлайк)

Ответить
  • СержК
08.06.23 09:27

"Так это вы ели мои плюшки!!!" (с)

Ответить
  • Лариса
08.06.23 09:49

🙈🙉🙊

Ответить
  • Нина
08.06.23 10:35

Жду когда Зеленский скажет Гетманцеву -
Выйди отсюда,розбийник.

Ответить
  • Елена
09.06.23 15:56

Нина, не те слова ждете (мысли материальны) - Зе сказать должен: АРЕСТОВАТЬ ЕГО, ВОР И КОЛОБОРАНТ!

Ответить
  • Angry accountant
08.06.23 11:24

Нина, ой і ще раз ой!...
 "Якщо є питання до податківців і вони охреніли "

Ответить
  • ХХХ
08.06.23 10:56

Нина, думаєте, нарешті станеться "бжілки проти меду"?)

Ответить
  • Angry accountant
08.06.23 11:32

Тиск на бізнес не тільки в прийнятті проекту 8401 під час війни, блокуванні ПН, а й в розмірі штрафів, зокрема - 100-150% по РРО, це не штраф, це фактично розстріл на місті. Адже є недолугі норми і роз'яснення по ним, людина працює, фіксує все в книгу, а тут на тобі - операція була розрахунковою і потребувала РРО і тепер "розстріл". Це так для прикладу. А взагалі, у наших контролерів, напевно , девіз - був би бізнес, а штрафи ми застосуємо 

Ответить
  • Тамара
08.06.23 11:34

Треба скасувати податковий кодекс, бо його розробляли партія регіонали, ОПЗЖ, Хомутинніков і Ко, він знищує Українську економіку, не дає розвиватися малому і середньому бізнесу, в ньому закладено дуже багато корупційних схем. Потрібен НОВОЙ ЗАКОН, який буде відповідати сьогоденню і розвивати Україну і її економіку.

Ответить
  • скільки людей - стільки думок
08.06.23 13:13

не допоможе
Починати завжди треба з себе, зі своєї родини, вулиці, села, міста, а інакше повальна діджиталізація та контроль "зверху".
У кожного є мозок, кожен має займатись своєю справою, бажано улюбленою.

Ответить
  • Елена
09.06.23 12:27

скільки людей - стільки думок,    - ты реально больной.... Нам создали условия по которым невозможно работать.
Представь что я тебе отправила Новой почтой бутылку коньяка. А новая почта у тебя его забрала и говорит - докажи что это твое и что это не самопал!?
И ты чтоб доказать  - пойдешь домой и начнешь мыть пол дома у себя - ведь по твоим словам надо начинать с себя... А то что перевозчик поступает незаконно ты согласен.

Ответить
  • "Представь что я тебе отправила ... ты согласен"
09.06.23 19:50

Навязывание, перекручивание, манипуляции, домыслы.
Фу как низко Вы пали. Оставляю "выпад" без акцепта и оборота.
Ложь всё-равно рассыпется и все увидят и прочувствуют
"голую и горькую правду".
Ушёл исцелятьСЯ тчк

Ответить
  • Зри в корень!
09.06.23 17:34

1. "Скасувати податковий кодекс" -> "не допоможе";
2. "Создали условия по которым невозможно работать" -> условия создали те, кого выбрали: выбирать нужно лучше.
3. По совести жить не хотите, по конституции - не можете, законодательство обходите, по понятиям - не доверяете никому.
~
Ваша стихия - хаос -> идите на рынок семечками торговать!
У виноватых виноваты все кругом, только не они сами.
Типичная ошибка развития личности.

Ответить
  • ХХХ
08.06.23 12:19

Тамара, і,головне, всі зміни,  які були внесені протягом останніх років і які вносяться зараз, теж зроблені партією регіонів, ОПЗЖ і Хомутинніковим з Ко!
Чи останні зміни Вас влаштовують?

Ответить
  • Наталія
08.06.23 12:15

Тамара, який жах! Читаючи такі коментарі, розумію чому у нас преЗЕдент з гетманцевим творять шо хочуть

Ответить
  • Ольга
08.06.23 12:43

Нажаль,  ніхто не буде розбиратися і допомогати бізнесу,ви що не бачили цей брифінг? Він же все пояснив-війна.

Ответить
  • Дмитро
08.06.23 16:31

У нього виходить по класиці, свідомо, чи природньо, але Україні від цього ой як не легше.Гарний хлопчик прийшов, почав бавитися в забавки, понабирав кого порадили "порадники". Потім шось пішло не так - рейтинг падає, починає розбиратися, махати кулочками, міняє, знов на тих кого порадили, бо з продюсерів і монтажників сцени 95ква та їх жінок і коханок - хрінові спеціалісти для державних інституцій.Знову проблема, знову рейтинг падає, знову міняє.Пам'ятаєте ті халепи які він брав під особистий контроль і як все ще гірше ставало?!І спрацьовує саме той класичний сценарій – «Ах ах ах що за негідники, ображають народ, зараз я їх насварю і накажу!!!»А народ та той що голосував в 2019 році це хаває, бо причино-наслідкові   зв'язки важко йому даються, тому і винний у них Гетьманцев, Баканов і всі інші, а не той хто цю шайку лєйку створив і привів до влади.Страшна історія з Україною з 2019 року сталася((Глибина прірви в яку Україну вкинули ці аферисти ще нами до кінця неоцінена, але ціна яку платить народ України за цю безвідповідальну нахабну аферу Слуга Народу – страшна.І Гетьманцев це ширма

Ответить
  • Наталия
09.06.23 16:42

Дмитро, ну він же не перший такий. Всі президенти України були  такі,хто більше,хто менше. Бо гроші. А гроші-то спокуса. А війна все оте робить затяжним та невирішеним. І ми тут усі тільки писати можемо,як тут,так і де інде. Поговорили,пописали,та й поготів...

Ответить
  • ХХХ
08.06.23 18:04

Дмитро, краще не скажеш!

Ответить
  • Ретранслятор Бе-Ме?
08.06.23 19:29

Стадний інстинкт:
- Чи хочете Ви залишитись у Союзі? ТАК!!!
- Чи хочете Ви бути незалежними? ТАК!!!
Самі не знають, чого хочуть або хочуть все задарма.
Розпишіться - отримайте!

Ответить
  • Сонечка
10.06.23 13:28

На кого весь цей "цирк" -розрахований ,це НЕ питання президента ,хай займається своїми справами які записані в Конституції України . Це питання до "сірої-миші" -ім'я якої ніхто і не знає ????  ( як що не погуглити в Гугл )  до Прем'єр-міністр України,як це все -задовбало  !!!!

Ответить
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям