Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


30.06.23
1632 1 Печатать

Оплата електронними грошима: коли виникають ПДВ-зобов'язання

Датою виникнення податкових зобов'язань з постачання товарів/послуг вважається дата, яка припадає на податковий період, протягом якого відбувається будь-яка з подій, що сталася раніше, зокрема, дата зарахування коштів від покупця/замовника на рахунок платника податку в банку/небанківському надавачу платіжних послуг як оплата товарів/послуг, що підлягають постачанню, а в разі постачання товарів/послуг, оплата яких здійснюється електронними грошима, - дата зарахування електронних грошей платнику податку як оплата товарів/послуг, що підлягають постачанню, на електронний гаманець, а в разі постачання товарів/послуг за готівку - дата оприбуткування коштів у касі платника податку, а в разі відсутності такої - дата інкасації готівки у банківській установі, що обслуговує платника податку (пп. "а" п. 187.1 в редакції Закону № 2888-IX від 12.01.2023 р.).

Тому, на дату перерахування електронних грошей покупцем на електронний гаманець постачальника (платника ПДВ) як оплати за товари/послуги у такого постачальника виникає обов’язок щодо визначення податкових зобов’язань з ПДВ, складання податкової накладної і її реєстрації в Єдиному реєстрі податкових накладних (далі – ЄРПН) у встановлені ПКУ терміни.

По материалам ГУ ДПС у Львівській області

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
  • Александр
01.07.23 03:13

Електронные деньги собирались вводить в 2000. Их нет и сейчас, слишком не выгодно банкам и падатковцам. У них никакого контроля над ними не будет.
Нет никаких електронных грошей, даже биткоины не електронные деньги. Те что на карточках обычные деньги находящиеся на банковском счету.

Ответить
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям