Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


05.09.23
1839 14 Печатать

ДПС та митниця активно виявляють схеми ухилення від сплати ПДВ імпортерами

Триває спільна аналітична робота митниці та податкової з виявлення заниження вартості імпортованого товару та подальшого ухилення від сплати ПДВ в особливо великих розмірах.

Тільки за минулий тиждень виявлено.

Схема з ввезення на митну територію ТОВ «Ф» мʼяса:

  •  свинячі реберця у 5,4 рази;
  •  лопатки у 4,7 рази;
  •  печінки у 3 рази.

Крім того, з метою «оптимізації» сплати платежів до бюджету ТОВ «Ф» здійснює фіктивне придбання сала та м'яса свинячого, а також транспортних послуг.
 
Крім того, встановлено, що ТОВ «А», яке здійснює операції з імпорту транспортних засобів, ввезло авто за суттєво заниженими цінами (наприклад, ціна придбання 51 неушкодженого автомобіля марок AUDI, BMW та MERCEDES менша від $5 тис.). При цьому податкове навантаження підприємства 0%.
 
Також ТОВ «Н» у 2023 році імпортувало фармацевтичну продукцію із заниженням митної вартості у порівнянні із середньою ціною імпорту по Україні по вказаним вище товарам зазначеного суб’єкта господарської діяльності більше ніж в 24 рази, реалізуючи деякі позиції із збільшенням максимальної ціни від рівня імпортної у більше ніж 418 разів. Наведений суб'єкт протягом 2023 року має податкову ефективність на рівні 0%.  
 
Зазначені приклади є лише окремими проявами зловживань, що здійснює великий бізнес під час великої війни, крадучи гроші в армії.

По материалам Данило Гетманцев, Голова Податкового Комітету ВРУ

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
  • Наталія
05.09.23 09:17

ПДВ не сплачений з імпортної ціни медпрепаратів, які продані в Україні дорожче, сплачений з ціни продажу. Але для гетманцева це занадто складно 

Ответить
  • Наталія
08.09.23 08:37

Наталія,  КТО ТАКИЙ ГЕТЬМАНЦЕВ , ОСЬ ТУТ ПОДРОБНО https://youtu.be/ewxlMaqIDhc?si=gDJd86IeI9CMoCe_

Ответить
  • Безнадія
05.09.23 09:46

Наталія, Невже Ви думаєте, що схеми завозу товару за зниженими цінами використовують для того, щоб потім при продажу за реальною ціною заплатити до бюджету ПДВ?  Після схем на митниці користуються багатьма схемами вже в самій країні.  Якщо податкова наведе порядок і притягне до відповідальності у тч і працівників митниці, які за такими схемами не безкоштовно розмитнювали товар, то в бюджет України надійдуть мільярди. Чому в одних податкове навантаження 20-30% і блокують податкові, а в цих НУЛЬ? Шито білими нитками. Схеми 90-х діють до сих пір ЗАВДЯКИ державній митниці та ДПС.

Ответить
  • Наталія
05.09.23 10:01

Безнадія, крім того, буду вдячна якщо поясните мені схуму у конкретному випадку. Завезли по зниженій, продали по ринковій. В чому конкретно полягає схема?

Ответить
  • Наталія
05.09.23 10:00

Безнадія,  Дуже часто постачальник материнська компанія, яка постачає по зниженим цінам, щоб підтримати свою компанію в Україні. А Ви дійсно думаєте, що  якщо це схема, вони будуть офіційно в Україні продавати дорожче??? Стосовно податкового навантаження - тут не вказано про який податок йдеться. Не повірите але податківці часто під податковим навантаженням мають на увазі тільки податок на прибуток.

Ответить
  • Безнадія
05.09.23 10:35

Наталія, Податкове навантаження це показник D у кабінеті платника податків. З чого він обчислюється почитайте.
 По всім іншим питанням можу провести аудит вашого підприємства.  Для початку дайте свій ЄДРПОУ, подивлюся  баланс підприємства.
 При тому, що ціни на товари приблизно однакові що в ЄС що в Україні, заниження ціни при розмитненні від 3-х до 24 разів вже само по собі - злочин, як з боку декларанта, так і з боку митниці.
Окрему "подяку"  треба висловити імпортерам, бо саме за їх згодою товар оплачується спочатку по білій схемі, а різницю вони отримують по чорній ( як валізами з налом так і перерахунками на офшор). І вони до цього звикли і не бажають переходити на білі відносини.  Так саме і Китай, що імпортує товар вироблений у Китаї, а розрахунки за контрактами через Гонконг, офшорні компанії, які для них оптимізують податки.
І чого всі голосять про корупцію в Україні, хіба у ній не буть участь західні та східні партнери? 
 Наталія не лікуйте мене, що у Вас не так.
 Це як таблиця множення - одна для всіх без винятків.

Ответить
  • Александр
05.09.23 14:53

Безнадія,
Цены одинаковые, а  от фигушки. Цена нектаринов в Греции 50 евроцентов, в Укрине 50 гривен. В Украине всё дороже, даже одни и теже китайские шмотки. Европейские лекарства в разы дороже.
Если схематозят, то закончики идиотские менять надо, чтобы не выгодно было выкручивать. По белому должно быть дешевле любых схематозов, тогда не будет корупции.
По чём там олигархат за кордон продаёт? От кого надо брать за яйца, а они хозяева государства - министров  и чиновников, падатковой с мытницей. Щоб их не трогали начинают с ПДВ мутить давя нищебродов.

Ответить
  • Наталія
05.09.23 11:09

Безнадія, відверто смішно. До чого розрахунки через офшори у конкретному питанні? Ми ж типу про ПДВ яке сплачуеться на митниці та з продажів в Україні. 

Ответить
  • Надія
05.09.23 12:05

Наталія, Тобто ви не докуповуєте послуги та товар  з ПДВ в Україні?
 Тобто ви не продаєте частину отриманого товару за нал ?
Тобто ваш постачальник ( якщо перед митницею не підмінюють документи) реалізує товар собі у збиток і це лозволено законодавством їхньої країни?
Я не збираюся тут розписувати енциклопедію українського бізнесу з 90-х по цих пір.  Якщо Вам щось не зрозуміло, зверніться до БЕБ, там праціють розумні люди, але зі зв'язаними руками.

Ответить
  • Наталія
05.09.23 12:15

Надія, мені зрозуміло, що гетманцев зайнявся громадською думкою на цьому сайті. Розумні люди в БЕБ - це твердження треш. Звідки вони там взялися, невже з податкової міліції?

Ответить
  • Надія
05.09.23 12:29

Наталія, коли на вас відкриють кримінальне провадження допишете хто розумний, а хто дурний.
Не слухайте байки директора, що в ДПС і БЕБі всі дурні, 
а ваші схеми нікому не розкрити. 
Білий папер накладних, контрактів  і білі документи, це не одне й теж. КРАПКА. 

Ответить
  • Наталія
05.09.23 12:44

Надія, які схеми? Ви про що взагалі? Люди пишуть про бізнес з 90х, де Ви були остання 20 років? Бізнес середовище дуже змінилося. Люди в принципі не розуміють як працює ПДВ, який сенс в формулі, і намагаються розказувати що в Україні бізнес ведеться як в 90. НЕ ПРАЦЮЙТЕ НА ШАХРАЇВ, і зорзумієте що в україні існує білий бізнес, а не білі папери.  

Ответить
  • Безнадія
05.09.23 10:36

PS Не "Імпортерам" , а експортерам, тобто постачальникам.

Ответить
  • Наталія
08.09.23 08:39

https://youtu.be/ewxlMaqIDhc?si=gDJd86IeI9CMoCe_СЛУХАЙТЕ ТА ДИВИТЬСЯ ХТО ТАКИЙ ГЕТЬМАНЦЕВ, І ЧОМУ НАМ ВСІМ ДУЖЕ СКЛАДНО ПРАВЦЮВАТИ В  РІДНІЙ КРАЇНІ

Ответить
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям