Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


07.09.23
3868 11 Печатать

Реєстрації ПН/РК перетворилася на проблему для бухгалтерів

Нардеп Ніна Южаніна постійно спілкується із представниками бізнесу, і, на жаль, тема блокування ПН/РК не перестає турбувати платників.

Бухгалтери зазначають, що процес реєстрації ПН/РК  – це навіть психологічне навантаження на них, бо реєстрації ПН/РК часто виглядає як гра в рулетку.

Така опція, як таблиці даних платника, не користується популярністю у платників, бо більше половини від поданих таблиць не враховуються.

Крім того існує, висока вірогідність скасування вже прийнятих таблиць, що автоматично призводить до блокування ПН/РК, які мали б бути зареєстрованими. І це завжди є абсолютно несподіваним для бухгалтерів.
 
Так, згідно з інформацією ДПС за липень 2023 року таблиці були подані лише 3,6% платників, які подавали ПН/РК на реєстрацію.

При цьому 52% поданих таблиць не були враховані ДПС!

У звіті Ради бізнесомбудсмена за ІІ квартал також наголошується на системних проблемах із блокуванням ПН/РК: податкові питання складають майже 70% всіх звернень, з яких 66% — щодо роботи СМКОР.
 
Щодо змін до Постанови № 1165, прийнятих у червні 2023 року.
 
Одна з основних рекомендацій Ради бізнесомбудсмена щодо запровадження процедури оскарження рішень стосовно ризиковості і неврахування таблиць даних, яку Рада просувала ще з 2019 року, була врахована.

Крім того, нардеп нагадує про нововведення: щодо автоматичної реєстрації ПН/РК в разі виведення платника податку з переліку ризикових та прийняття рішення про врахування таблиці даних платника ПДВ.

По материалам Ніна Южаніна, народний депутат

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
  • Татьяна
07.09.23 09:20

Це не тільки проблема,це гадання -пройде-не пройде,Усе начебто вірно,а нервуєш поки побачиш реєстрацію або навпаки....

Ответить
  • бухгалтер я
07.09.23 09:28

Ну кого волнуют проблемы "каких-то бухгалтеров", если можно зарабатывать на "порешать вопросы"? Все же всё понимают, для чего это придумано...

Ответить
  • Жанна
07.09.23 09:40

Эта разблокировка и игра в рулетку - бестолково потраченное время бухгалтера! Плюс потраченные нервы и постоянный недосып, так как остальную работу никто не отменял, а времени не хватает, особенно когда бухгалтер один! Издевательство - вот что это! 
Когда же закончится этот маразм?! И что каждый из нас может сделать для этой бесконечной "войны" с налоговой?

Ответить
  • Світлана
07.09.23 10:26

І чого це подання Таблиці даних платника не популярне?? Дуже дивно))). Наперед таблиця не приймається ( під будь-якими надуманими поводами).

Ответить
  • ТТ
07.09.23 12:03

не підписуйте питиції, не посилайте звернення, не спіть та мовчіть далі. пишіть тут коменти, охайте та ахайте. Але поки не буде волі бізнесу до змін - нічого не буде. 52% - це типу локальна проблема.. На нас дивляться як на дурнів - а мі й ведемо себе як дурні. Скільки людей підписували петицію? Правильно. Креща дохнути від нервів та знущань, бо ж "нє вовремя"..

Ответить
  • Лариса
07.09.23 14:16

ТТ, петиція щодо повернення до довоєнних умов набрала 25+тис., гарант відповів на неї і що ? На сьогодні маємо законопроєкт 10016 про ПОВНЕ зняття мораторію на перевірки + щомісячно оновлений план перевірок... Петиції набирають голоси, на них якось там відповідають.. а результат, "маємо те, що маємо". Нема віри і в петиції! Я наприклад, не знаю, що треба робити щоб дослухались до того нещасного бізнесу ( не олігархічного), а малого, без штату юристів, аудиторів.

Ответить
  • Наталья
07.09.23 13:06

Та щось не дуже ті петиції мають силу, у нашого "боневтіка"  є купа обгрунтувань, аби тільки не зробити народу добре.

Ответить
  • Леся
07.09.23 12:45

Ну і що підписали петиції. Не помогло. Відправляла таблицю двічі не прийняли, типу недостатньо . Але потрібно розблоковувати, і гірше ніж листопад-грудень минулого року коли ще і світло відключали... А ця рожа в очочках вилазить і робить чергові поліпшення і розказує які він схеми повідкривав.  . 

Ответить
  • Надія
07.09.23 12:54

Не реєстрація податкових це  пряме поповнення бюджету.
У постачальника ПДВ зняли, ПДВ в бюджет, покупець не отримав, заплатив живими грошима.
Важайте що нереєстрація податкових це військові облігації.
 А куди гроші з бюджету далі ідуть то інша справа.
Може новий міністр МО ради дасть.

Ответить
  • Лариса
07.09.23 14:20

А мене дратує/бісить/вгоняє в ступор підхід фіскалів - консультації часто всупереч ЗУ, податкові консультанти з цим погоджуються, але додають "будьте готові оскаржувати в суді". Як так? Що це таке? Як можна працювати в таких умовах? І штрафи, штрафи, штрафи....

Ответить
  • Надія
07.09.23 17:44

Лариса, штрафи це складова  внутрішнього валового продукту.
Вони працюють...

Ответить
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям