Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


18.09.23
1320 0 Печатать

Підкориговані критерії визначення ІТ-компаній важливими для бронювання працівників

Мінцифри наказом від 22.08.2023 р. № 100 внесло зміни до Критеріїв, за якими здійснюється визначення підприємств, установ та організацій, які мають важливе значення для галузі національної економіки в сфері цифровізації.

А саме уточнено перший критерій (пп. 1 п. 1 Критеріїв доповнили новим абзацом шостим): забезпечуюючи функціонування та розвиток інфраструктури широкосмугового доступу до мережі Інтернет та електронних комунікацій - підприємство надає електронні комунікаційні послуги на території двох і більше областей та/або послуги доступу до електронних комунікаційних мереж та їх інфраструктури на території однієї і більше областей, визначені Орієнтовним переліком видів електронних комунікаційних послуг, затвердженим постановою № 30, що підтверджується:

  • інформацією з реєстру постачальників електронних комунікаційних мереж і послуг, який ведеться Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сферах електронних комунікацій, радіочастотного спектра та надання послуг поштового зв'язку, відповідно до Порядку № 30 або інформацією підприємства щодо коду, виду, опису електронних комунікаційних послуг, які ним надаються, території, на якій здійснюється діяльність у сфері електронних комунікацій;
  • інформацією щодо чинного договору про надання зазначених послуг, укладеного з користувачем електронних комунікаційних послуг/радіочастотного спектра/ресурсу нумерації/ постачальником електронних комунікаційних послуг та/або мереж/оператором електронних комунікацій;
  • довідкою (у довільній формі) користувача електронних комунікаційних послуг/радіочастотного спектра/ресурсу нумерації/постачальника електронних комунікаційних послуг та/або мереж/оператора електронних комунікацій про підтвердження наявності чинного договору та отримання відповідних послуг від постачальника електронних комунікаційних послуг та/або мереж та/або оператора електронних комунікацій.

Також змінився критерій щодо врахування основних видів діяльності за КВЕД для отримання підприємством статусу важливого. Тепер такі коди враховуватимуть без прив’язки до дати, яку до цих змін визначали "станом на 01 січня 2022 року".

Цей наказ набере чинності з 1 вересня 2023 року, але не раніше дня його офіційного опублікування. На день підготовки матеріалу документ офіційно не опубліковано.

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям