Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


19.09.23
1022 1 Печатать

Інформацію про отримувачів допомоги по частковому безробіттю внесуть до Держреєстру соцстраху

На сайті СПО профспілок оприлюднено  для обговорення проєкт постанови КМУ "Деякі питання внесення до реєстру застрахованих осіб Державного реєстру загальнообов’язкового державного соціального страхування інформації про осіб, які отримували допомогу по частковому безробіттю та одноразову матеріальну допомогу у зв’язку з поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19)”.

Документом передбачається затвердити Порядок внесення до реєстру застрахованих осіб Державного реєстру соцстраху інформації про осіб, які отримували допомогу по частковому безробіттю відповідно до Закону “Про зайнятість населення” та одноразову матеріальну допомогу суб’єктам господарювання відповідно до Закону № 1071.

Відповідно до Порядку, передбачено передачу таких даних:

  • прізвище, ім’я, по батькові (за наявності) особи;
  • реєстраційний номер облікової картки платника податків (або серію (за наявності) та номер паспорта громадянина України – для осіб, у яких до паспорта громадянина України внесено відмітку, що свідчить про наявність права здійснювати будь-які платежі за серією та номером паспорта);
  • періоди отримання особою допомоги по частковому безробіттю та/або одноразової матеріальної допомоги (за місяцями);
  • суми отриманої особою допомоги по частковому безробіттю та/або одноразової матеріальної допомоги;
  • податковий номер та найменування страхувальника, яким здійснювалась виплата допомоги по частковому безробіттю;

Установлено, що інформація відповідно до Порядку подається Державним центром зайнятості до Пенсійного фонду України починаючи з 1 жовтня 2023 року.

Визначено завдання Пенсійному фонду України та Держаному центру зайнятості, а саме:

  • до 1 жовтня 2023 року забезпечити створення технічних можливостей для внесення до Реєстру інформації відповідно до Порядку;
  • до 31 грудня 2023 року забезпечити внесення до Реєстру інформації про осіб, які отримували допомогу по частковому безробіттю відповідно до статей 47, 47-1 Закону "Про зайнятість населення” та одноразову матеріальну допомогу суб’єктам господарювання відповідно до Закону №1071 за період з 1 березня 2020 року до 1 жовтня 2023 року, за механізмом, який визначено Порядком.

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
  • Елена
24.09.23 00:58

Поясніть мені навіщо це?

Ответить
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям