Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


12.10.23
1310 0 Печатать

Влада може перевіряти інформацію, подану роботодавцем та/або ФОП, щодо виплати допомоги по частковому безробіттю

Кабмін постановою від 10.10.2023 р. № 1067 затвердив Порядок внесення до реєстру застрахованих осіб Державного реєстру загальнообов’язкового державного соціального страхування інформації про осіб, які отримували допомогу по частковому безробіттю відповідно до Закону України “Про зайнятість населення”.

Уряд установив, що інформація про осіб, які отримували допомогу по частковому безробіттю відповідно до Закону України “Про зайнятість населення”, для внесення до реєстру застрахованих осіб Державного реєстру загальнообов’язкового державного соціального страхування подається Держцентром зайнятості до Пенсійного фонду України починаючи з 1 листопада 2023 року.

Пенсійному фонду України, Міністерству економіки разом з Державним центром зайнятості доручено забезпечити:

► до 1 листопада 2023 р. створення технічних можливостей для внесення до реєстру застрахованих осіб інформації відповідно до Порядку;

► до 31 грудня 2023 р. внесення до реєстру застрахованих осіб наявної інформації про осіб, які отримували допомогу по частковому безробіттю відповідно до статей 47 і 471 Закону України “Про зайнятість населення” та/або одноразову матеріальну допомогу суб’єктам господарювання відповідно до Закону України “Про соціальну підтримку застрахованих осіб та суб’єктів господарювання на період здійснення обмежувальних протиепідемічних заходів, запроваджених з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2” за період з 1 березня 2020 р. до 1 листопада 2023 р., з використанням механізму, який визначено Порядком.

Міністерству економіки разом з Державним центром зайнятості у разі необхідності здійснювати перевірку інформації, поданої роботодавцем або фізичною особою — підприємцем, який (яка) здійснював (здійснювала) виплату допомоги по частковому безробіттю та/або одноразової матеріальної допомоги за період з 1 березня 2020 р. до 1 листопада 2023 року.

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям