Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


21.10.23
931 0 Печатать

НСЗУ посилить моніторинг за законтрактованими медзакладами – рішення Уряду

Уряд надав Національній службі здоров’я ширші повноваження для моніторингу медзакладів щодо дотримання ними умов контрактування. Ухвалене рішення — це ще один крок, який дозволить НСЗУ моніторити цільове використання коштів Програми медгарантій, які мають спрямовуватися на надання якісної, доступної та безоплатної медичної допомоги для пацієнтів. 

Раніше чіткий механізм здійснення такого моніторингу був відсутній, що унеможливлювало виконання положень законодавства в повному обсязі.

Відтепер НСЗУ дозволено здійснювати два види моніторингу — автоматичний та фактичний. 

Автоматичний моніторинг здійснюється шляхом аналізу масиву даних та оцінки подальших ризиків.

Фактичний моніторинг здійснюється у вигляді документального моніторингу та візиту безпосередньо у медзаклад. Такий моніторинг може бути як плановим, так і  позаплановим. 

Окрім того, ухвалене рішення визначає процес здійснення моніторингу НСЗУ та порядок створення груп, які проводитимуть фактичний моніторинг. Також чітко визначено процедуру, як оскаржити висновок, за результатами моніторингу Нацслужби здоров’я.

Нагадаємо, раніше МОЗ разом з НСЗУ провели моніторинг якості, кількості та структури медичних послуг, які в медзакладах надавали пацієнтам з інсультом.

По материалам КМУ

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям