Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


20.11.23
664 0 Печатать

Нацбанк урегульовує процедуру добровільного виходу кредитних спілок з ринку

Розпочинається громадське обговорення проєкту Положення про реорганізацію та ліквідацію кредитної спілки за рішенням загальних зборів членів кредитної спілки (далі – Положення). 

Положення розроблено відповідно до Законів України “Про фінансові послуги та фінансові компанії” та “Про кредитні спілки” і врегульовує процедуру добровільного припинення кредитної спілки шляхом реорганізації або ліквідації.

Положенням, зокрема, встановлено:

  • порядок реорганізації та ліквідації кредитної спілки за рішенням загальних зборів її членів;
  • особливості ліквідації та реорганізації кредитної спілки шляхом злиття або приєднання;
  • порядок отримання попереднього дозволу Національного банку на реорганізацію / ліквідацію кредитної спілки та затвердження плану такої реорганізації / ліквідації;
  • порядок анулювання ліцензії та виключення з Державного реєстру фінансових установ кредитної спілки, що реорганізовується / ліквідується за рішенням загальних зборів;
  • порядок здійснення Національним банком контролю за додержанням законодавства України кредитною спілкою під час її реорганізації або ліквідації за рішенням загальних зборів тощо.

Положення набере чинності з 01 січня 2024 року. Водночас процедура добровільного припинення кредитної спілки, розпочата до цієї дати, завершуватиметься відповідно до положень законодавства України, що діяли до дня набрання чинності Положенням.

Ознайомитися з матеріалами для обговорення можна за посиланнями:

Зауваження та пропозиції до проєкту приймаються до 18 грудня 2023 року на електронну адресу: NBFI.regulations@bank.gov.ua або на поштову адресу: вул. Інститутська, 9, м. Київ, 01601.

По материалам НБУ

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям