Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


01.12.23
1546 6 Печатать

Влада забезпечить передачу ДПС паспортних даних покупців в магазинах duty-free

На сайті Мінфіну оприлюднено проект постанови КМУ «Про затвердження Порядку обміну інформацією між Державною прикордонною службою України, Державною податковою службою України, Державною митною службою України та суб’єктами господарювання, що мають дозволи на відкриття та експлуатацію магазинів безмитної торгівлі, щодо реквізитів паспортних документів громадян – покупців алкогольних напоїв та тютюнових виробів у магазинах безмитної торгівлі».

Проект постанови розроблено з метою виконання пункту 3 розділу ІІ «Прикінцеві та перехідні положення» Закону № 3326-ІХ*  та запровадження механізму ефективного контролю за дотриманням обмежень з реалізації тютюнових виробів та/або алкогольних виробів у магазинах безмитної торгівлі одній особі протягом однієї доби.

Також передбачається, що Порядок обміну інформацією між Державною прикордонною службою України, ДПС України, Держмитслужбою та суб’єктами господарювання, що мають дозволи на відкриття та експлуатацію магазинів безмитної торгівлі забезпечить передачу контролюючим органам реквізитів паспортних документів громадян – покупців алкогольних напоїв та тютюнових виробів у магазинах безмитної торгівлі.

Порядок має забезпечити виконання положень Закону № 3326-ІХ*, яким введено вимоги до розрахункового документа про продаж магазинами безмитної торгівлі тютюнових виробів та/або алкогольних виробів, а саме про те, що такий документ повинен містити реквізити паспортного документа громадянина-покупця таких товарів, що в обов’язковому порядку передаються до системи обліку даних РРО податкової служби.

Зауваження та пропозиції щодо змісту проекту постанови просимо надавати протягом місяця з дня оприлюднення проекту постанови та відповідного аналізу регуляторного впливу у письмовій та/або електронній формі за наступними адресами:

Державна митна служба України, 04119, м. Київ, вул. Дегтярівська, 11Г, e-mail: MBT-PKMU@customs.gov.ua,
Міністерство фінансів України, 04071, м. Київ, вул. Межигірська, 11, e-mail: opypa@minfin.gov.ua


* Закон України "Про внесення змін до Митного кодексу України та інших законів України щодо протидії незаконному обігу тютюнових виробів" від 10.08.2023 р. № 3326-IX.

По материалам Мінфін

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
  • Кирпулька
01.12.23 09:09

Персональні дані можна передати тільки зі згоди людини. "Згода суб’єкта персональних даних - добровільне волевиявлення фізичної особи (за умови її поінформованості) щодо надання дозволу на обробку її персональних даних відповідно до сформульованої мети їх обробки, висловлене у письмовій формі або у формі, що дає змогу зробити висновок про надання згоди" п.2 Закону про персональні дані. Ніяка постанова не може скасувати дію закону. Тобто, якщо людина не захоче ДПС не скоче, інакше це вже статті КК.

Ответить
  • Олена
01.12.23 15:08

Кирпулька, про права громадян можна дискутувати безкінечно, АЛЕ, в даному випадку маємо: хочеш купувати - повідом паспортні дані, не хочешь надавати інформацію - купуй в іншому місці. Іншіх варіантів НЕМАЄ.

Ответить
  • Олена
01.12.23 10:19

Кирпулька, а в насже як: якщо людина не захоче ДПС якраз і скоче і  скоче! Це як військомати зараз: прав не мають,а  хапають і ломають!

Ответить
  • Надія
01.12.23 11:40

Аеропорти не працюють, то де ці дюті-фрі? У Києві працюють? Туди, що пересічні громадяни, які не перетинають кордон,  бігають за сигаретами та пляшкою як до налівайки, бо дешевше, Чи обсяги продажу зросли в сотні раз і купують ящиками та фурами?

Ответить
  • Оксана
01.12.23 13:46

А зачем ДПС данные паспорта и кода покупателя?

Ответить
  • ***
01.12.23 18:07

Оксана, Потому что через дюти фри ( продажа без НДС пассажирам, которые вылетают) при закрытых аэропортах в сотни и тысячи раз выросли продажи. 
Поэтому пусть разбираются. Ведь бюджет недополучает НДС.

Ответить
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям