Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


01.12.23
3692 1 Печатать

Як платнику ЄСВ - ФОП знятись з обліку в контролюючих органах у разі припинення підприємницької діяльності

Контролюючі органи знімають з обліку платників єдиного внеску – фізичних осіб – підприємців на підставі відомостей з реєстраційної картки, наданих державним реєстратором, після проведення передбачених законодавством перевірок платників та проведення остаточного розрахунку (абз. 11 ч. 1 ст. 5 Закону №2464 та абз. 3 п. 8 Порядку № 1162).

У разі державної реєстрації припинення підприємницької діяльності ФОП така фізична особа користується правами, виконує обов’язки та несе відповідальність, що передбачені для платника ЄСВ, в частині діяльності, яка здійснювалася нею як ФОП (ч. 4 ст. 6 Закону № 2464).

Останнім періодом, за який необхідно обчислити та сплатити ЄСВ, буде період з дня закінчення попереднього звітного періоду до місяця, в якому здійснено державну реєстрацію припинення підприємницької діяльності включно (ч. 8 ст. 9 Закону № 2464).

ФОП - платник ЄСВ знімається з обліку після проведення перевірки та здійснення остаточного розрахунку зі сплати ЄСВ.

До реєстру страхувальників вносяться відповідні записи із зазначенням дати та причини зняття з обліку платника ЄСВ.

Датою зняття з обліку платника ЄСВ є дата внесення запису до реєстру страхувальників.

По материалам ГУ ДПС у Київській області

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
  • Дмитро
01.12.23 12:10

 Не так все просто. Стаття не конкретна. 
Ні № бланків, ні процедури . З обліку ДФС знято, з ПФ ні. Фоп не працював жодного дня, банківських рахунок не відкривав, заяву на ліквідацію подав через три дні після реєстрації та спілкування з начальником відділу ДПС (2003р, " Через два місяці ФОП скасують, я маю точну інформацію,  почнете працювати  то роками будете бігати, щоб знятися з обліку, то аудит, то щось інше, я вам гарантую " Голосіївська ДПІ Київ ). Банківський рахунок не відкривав. ДПС зняла з обліку у 2006р, ПФ до цього часу ні. За три роки звіти подавалися. Заборгованості не має.  Всі документи до ПФ на зняття галочки ФОП  надавалися не раз, але досі у кабінеті ПФУ  вважаюся працюючим ФОПом, перерахунків пенсії не роблять . З листом від  заступниці  ГУ ПФУ, що і як зробити, що подати ходив до Голосієвського р-го управління. Брати паперову заяву відмовилися, сказали, зробіть через електронний кабінет заяву на перерахунок, і перерахунок зробимо і галочку знімемо. Електронна заява попала до Святошинського управління, а потім прийшла паперові відповідь - відмова.
 

Ответить
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям