Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


06.12.23
868 0 Печатать

У ВРУ рекомендують прийняти законопроект щодо врегулювання питань у зв’язку з припиненням Фонду соцстраху

Комітет з питань економічного розвитку на засіданні 4 грудня 2023 року розглянув законопроект про внесення зміни до статті 2 Закону України «Про публічні закупівлі» щодо врегулювання окремих питань у зв’язку з припиненням Фонду соціального страхування України (реєстр. № 9633), яким пропонується віднести до замовників, які здійснюють закупівлі відповідно до цього Закону Фонд загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття, його територіальні органи та територіальні органи Пенсійного фонду України, у зв’язку з припиненням діяльності Фонду соціального страхування України та управлінь його виконавчої дирекції.

Реалізація акту забезпечить приведення Закону України «Про публічні закупівлі» у відповідність до діючого законодавства, а показником результативності буде узгодженість актів, що надасть змогу однакового застосування цих законів.

За результатами обговорення члени Комітету ухвалили рішення внести проект Закону України про внесення зміни до статті 2 Закону України «Про публічні закупівлі» щодо врегулювання окремих питань у зв’язку з припиненням Фонду соціального страхування України (реєстр. № 9633) на розгляд Верховної Ради, рекомендувати включити його до порядку денного сесії Верховної Ради України та за результатами розгляду у першому читанні прийняти за основу та в цілому.

Також було переглянуто рішення Комітету щодо законопроекту про внесення змін до Кодексу України з процедур банкрутства та інших законодавчих актів України щодо імплементації Директиви Європейського парламенту та Ради Європейського Союзу 2019/1023 та запровадження процедур превентивної реструктуризації (реєстр. №10143) і ухвалено рішення рекомендувати Верховній Раді України включити зазначений законопроект до порядку денного сесії та за результатами розгляду у першому читанні прийняти його за основу, скоротивши строк подання пропозицій і поправок суб’єктів права законодавчої ініціативи наполовину з урахуванням частини першої статті 116 Закону України «Про Регламент Верховної Ради України».

Крім того, було затверджено пропозиції до проекту Плану законопроектної роботи Верховної Ради України на 2024 рік.

По материалам ВРУ

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям