Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


13.12.23
1276 1 Печатать

Нацбанк має право передавати майно боржників на потреби ЗСУ

Верховна Рада прийняла у цілому законопроєкт № 10023, яким вносяться зміни до розділу XV «Прикінцеві положення» Закону України «Про Національний банк України».

Документ передбачає, що на період дії воєнного стану НБУ надається право передавати до сфери управління Міністерства оборони України майно, яке Нацбанк набув у власність у рахунок погашення боргу за наданими банкам кредитами для підтримки ліквідності.

Передача такого майна буде здійснюватися Нацбанком безоплатно з відображенням у бухгалтерському обліку вартості такого майна у складі витрат, які не відносяться до витрат кошторису адміністративних витрат Національного банку України.

З огляду на це пропонується надати Нацбанку право для забезпечення потреб держави у відсічі збройної агресії проти України безоплатно передавати у встановленому законодавством порядку до сфери управління Міноборони майно, набуте Нацбанком у власність у рахунок погашення боргу за наданими банкам кредитами для підтримки ліквідності.

Якщо Закон підпише Президент, він набере чинності з дня, наступного за днем його опублікування.

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
  • Дуже злий бух
13.12.23 16:09

Клас. Тож якогось бідолашні майно можна буде передати. А майно наших можновладців, які за себе заставу в 75 млн.вносять, чого не передають на користь ЗСУ? Всі заводи/квартири/параходи, ті що нажито непосильною працею???

Ответить
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям