Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


17.12.23
1007 0 Печатать

Право на субсидію, якщо отримав нерухомість у спадщину

Отримую пенсію за віком, маю квартиру. Восени у спадщину одержав квартиру і будинок, які оформив на себе. Чи можу розраховувати на субсидію?

За зазначених обставин ви маєте право на субсидію, оскільки отримуєте пенсію за віком (на отримувачів пенсії за вислугу років, по інвалідності та у зв’язку з втратою годувальника ця норма не поширюється) та крім житла, отриманого в  спадщину, маєте лише одне житлове приміщення. 

Водночас ваше право на субсидію зберігається за умови, що жодне із житлових приміщень, яке перебуває у власності (у тому числі, на яке оформлено право на спадщину), не здається в оренду, що підтверджується актом обстеження матеріально-побутових умов домогосподарства (пункт 14 Положення про порядок призначення житлових субсидій, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 21.10.1995 р. № 848).

 Довідково

Якщо рішення про призначення (відновлення) житлової субсидії приймається на підставі акта обстеження матеріально-побутових умов домогосподарства/фактичного місця проживання особи, такий акт складається посадовою особою виконавчого органу за зверненням громадянина та передається до органу Пенсійного фонду України (пункт 9 Положення про порядок призначення житлових субсидій, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 21.10.1995 №848).

По материалам Пенсійний фонд

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям