Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


30.12.23
1147 0 Печатать

Уряд спрощує процедури реєстрації (припинення реєстрації) безробітного та призначення (поновлення) виплати допомоги по безробіттю

Внесено зміни до Порядку реєстрації, перереєстрації зареєстрованих безробітних та ведення обліку осіб, які шукають роботу, в частині спрощення процедури реєстрації (припинення реєстрації) безробітного та призначення (поновлення) виплати допомоги по безробіттю, а також визначення категорії осіб, які можуть під час воєнного стану подавати в електронній формі засобами мобільного додатка Порталу Дія заяву про надання (поновлення) статусу зареєстрованого безробітного та заяву про призначення (поновлення) виплати допомоги по безробіттю.

Внесено зміни до Порядку надання роботодавцю компенсації витрат на оплату праці за працевлаштування внутрішньо переміщених осіб внаслідок проведення бойових дій під час воєнного стану в Україні, в частині збільшення тривалості надання такої компенсації за працевлаштування внутрішньо переміщених осіб з числа осіб з інвалідністю, прийняття рішень щодо надання або відмови у наданні такої компенсації регіональним центром зайнятості за заявами, поданими роботодавцями через Портал Дія, визначення переліку підстав для відмови у наданні компенсації.

Внесено зміни до Порядку надання соціальних послуг субʼєктам ринку праці карʼєрними радниками, спеціалізованими карʼєрними радниками, консультантами по роботі з роботодавцями, в частині спрощення порядку проведення профілювання, та до Порядку надання допомоги по безробіттю, в частині визначення розміру допомоги по безробіттю ВПО та особам, які перебувають на територіях, на яких ведуться (велися) бойові дії або тимчасово окупованих РФ, і які не мають документів та відомостей про періоди страхового стажу, трудової діяльності, заробітну плату.

Внесено зміни до Порядку організації громадських та інших робіт тимчасового характеру в частині зобов’язання зареєстрованого безробітного відвідати центр зайнятості протягом 14 робочих днів з дня припинення участі у громадських та/або інших роботах тимчасового характеру та припинення реєстрації безробітного у разі невідвідання ним центру зайнятості в установлений строк.

По материалам Тарас Мельничук, представник КМУ в ВРУ

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям