Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


19.01.24
2049 1 Печатать

ФОП подал довідковий додаток з ЄСВ для призначення пенсії: чи треба його знов подавати з річною звітністю?

ФОП 1 група здавав звіт по ЄСВ в липні довідковий для призначення пенсії, чи потрібно ще раз здавати додаток 1 в комплекті річної декларації?

Подання у разі призначення пенсії додатка 1 «Відомості про суми нарахованого доходу застрахованих осіб та суми нарахованого єдиного внеску» (далі – Додаток 1) у складі податкової декларації платника єдиного податку – фізичної особи – підприємця (далі – Декларація) з типом Декларації «Звітна» («Звітна нова») з додатковою позначкою «Довідкова» не звільняє платника ЄСВ від обов’язку подання за річний податковий (звітний) період до контролюючого органу у складі Декларації Додатка 1 з типом «Звітна», в терміни, визначені ПКУ.

Тобто, потрібно подавати Додаток 1 у складі Декларації.

Більш детально про випадки подання ЄСВ-додатка у нашому матеріалі Річна звітність ФОП за 2023 рік.
 

По материалам ДПСУ

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
  • Лариса
19.01.24 15:27

коли ФОП йшла в декрет в листопаді, я подала довідковий. а тепер не можу здати річний, відповідь- вже існує звіт. Хіба довідковий звіт повинен  зараховуватися в звітність ?

Ответить
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям