Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


22.01.24
2565 3 Печатать

Ніколи не було і ось знову: Мінфін змінив прибуткову декларацію

Декларація з податку на прибуток - це майже сама непостійна форма звітності. Останні зміни до цієї форми діють з 15 грудня 2023 року.  І ось Мінфін затвердив наказ «Про затвердження Змін до форми Податкової декларації з податку на прибуток підприємств» від 04.01.2024 р. № 6.

Мета документу - реалізація положень Закону України від 10 серпня 2023 року № 3325-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо підтримки діяльності з охорони людського життя на морі відповідно до міжнародних договорів України».

Нагадаємо, що цим Законом були уточнені особливості оподаткування діяльності у сфері організації та проведення азартних ігор та визначені об’єкти оподаткування, встановлені для: 

  • суб’єктів, що здійснюють організацію та проведення азартних ігор у залах гральних автоматів;
  • суб’єктів, що здійснюють діяльність у сфері організації та проведення азартних ігор, крім організації та проведення азартних ігор у залах гральних автоматів.

Наказом внесено наступні наступні зміни до форми прибуткової декларації:

1) у рядку 10 слова «суб’єкта, що провадить азартні ігри з використанням гральних автоматів», «суб’єкта, що провадить букмекерську діяльність та азартні ігри (у тому числі казино), крім азартних ігор з використанням гральних автоматів» замінити словами «суб’єкта, що здійснює організацію та проведення азартних ігор у залах гральних автоматів», «суб’єкта, що здійснює діяльність у сфері організації та проведення азартних ігор, крім організації та проведення азартних ігор у залах гральних автоматів» відповідно;

2) у показниках декларації викладено у новій редакції такі рядки:

  • 11. Сума доходу, отриманого від організації та проведення азартних ігор у залах гральних автоматів
  • 12. Податок на дохід, отриманий від організації та проведення азартних ігор у залах гральних автоматів за звітний (податковий) період (рядок 11 х ____8/100)
  • 13. Сума доходу, отриманого від діяльності у сфері організації та проведення азартних ігор, крім доходу, отриманого від організації та проведення азартних ігор у залах гральних автоматів
  • 15. Податок на дохід, отриманий від діяльності у сфері організації та проведення азартних ігор, крім доходу, отриманого від організації та проведення азартних ігор у залах гральних автоматів, за звітний (податковий) період (позитивне значення (рядок 13 - рядок 14) х ____9/100).

3) у додатку ВП до цієї декларації (рядки 29–32, 34–36, 38–40, 42) викладено у новій редакції рядки:

  • 11. Сума доходу, отриманого від організації та проведення азартних ігор у залах гральних автоматів
  • 12. Податок на дохід, отриманий від організації та проведення азартних ігор у залах гральних автоматів за звітний (податковий) період (рядок 11 х ____5/100)
  • 13. Сума доходу, отриманого від діяльності у сфері організації та проведення азартних ігор, крім доходу, отриманого від організації та проведення азартних ігор у залах гральних автоматів
  • 15. Податок на дохід, отриманий від діяльності у сфері організації та проведення азартних ігор, крім доходу, отриманого від організації та проведення азартних ігор у залах гральних автоматів, за звітний (податковий) період (позитивне значення (рядок 13 - рядок 14) х ____6/100).

Наказ № 6 набирає чинності з дня його офіційного опублікування. На день підготовки матеріалу документ офіційно не опубліковано.

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
  • Елена
22.01.24 13:22

Та в нас останнім часом все як то болото... по вуха в змінах та покращеннях, не розумієш за що хапатись, щоб не захлинутись((((

Ответить
  • Елена
23.01.24 11:44

ЗАПРЕТИТЬ ЛЮБЫЕ ИЗМЕНИНЯ В УЧЕТЕ! - только остро необходимые те что будут касаться товаров для фронта!
Бухгалтера не роботы! Мы хотим выжить, а не с ума сойти!

Ответить
  • Елена
23.01.24 15:27

так это еще не все - за неделю до окончания срока подачи ЕЩЕ переставят пару запятых - и всем срочно пересдать на новом бланке

Ответить
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям