Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


29.02.24
3014 0 Печатать

Зміни до Порядку видачі електронних лікарняних діють з 27 лютого

Нагадаємо, наказом МОЗ від 15.01.2024 р. № 78 внесено зміни до Порядку видачі (формування) листків непрацездатності в Електронному реєстрі листків непрацездатності. Згодом його було підкориговано ще наказом МОЗ від 02.02.2024 р. № 173.

Зокрема, у Порядку зазначено, що за наявності у будь-якому із медичних висновків, на підставі яких сформовано листки непрацездатності, що становлять один страховий випадок, відмітки про наявність алкогольного та/або наркотичного сп'яніння як причини виникнення тимчасової непрацездатності відомості про неї відображаються у всіх листках непрацездатності, що становлять один страховий випадок.

Також уточнено, що на підставі даних медичних висновків, які становлять один випадок тимчасової непрацездатності та які містять посилання на запис у Реєстрі медичних висновків в електронній системі охорони здоров'я про попередній медичний висновок, формуються листки непрацездатності як продовження випадку непрацездатності в порядку черговості, незалежно від статусу раніше сформованих листків непрацездатності (крім статусу "сформовано помилково") (тобто прибрано "в період до 01 травня 2022 року").

У тексті наказів № 78 та № 173 зазначено, що вони наберуть чинності з дня офіційного опублікування. 27 лютого їх було опубліковано у виданні  "Офіційний вісник України". Таким чином, накази № 78 та № 173 діють з 27 лютого 2024 року.

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям