Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


01.03.24
933 0 Печатать

Умови врахування страхового стажу для розрахунку лікарняних

Пенсійний фонд у листі від 16.01.2024 р. № 2800-030401-8/2753 нагадує, що допомога по тимчасовій непрацездатності виплачується застрахованим особам залежно від страхового стажу у розмірах, визначених ч. 1 ст. 17 Закону № 1105.

У випадку, зазначеному у зверненні до Пенсійного фонду, відпрацьовані працівником календарні місяці (жовтень - грудень 2023 року), що передують місяцю настання страхового випадку, враховуються при обчисленні страхового стажу. При цьому автори листа зауважили: календарні місяці, що передують місяцю настання страхового випадку, враховуються при обчисленні страхового стажу у разі сплати ЄСВ за ці місяці, за умови, якщо така сплата не буде списана в рахунок погашення недоїмки по сплаті ЄСВ, сплати штрафів та пені відповідно до статті 25 Закону України від 08.07.2010 р. № 2464.

До заяви-розрахунку, яка подається для отримання фінансування від Пенсійного фонду України, роботодавець може додати скановані копії платіжних документів, які б підтвердили сплату ЄСВ за жовтень - грудень 2023 року.

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям