Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


04.03.24
951 0 Печатать

Розраховуємо лікарняні працівникам та гіг-спеціалістам Дія-Сіті: є обмеження

Пенсійний фонд у листі від 06.02.2024 р. № 2800-030401-8/7290 розповів про розрахунок суми лікарняних працівникам та гіг-спеціалістам резидента Дія Сіті.

Автори листа нагадали, що сума допомоги по тимчасовій непрацездатності (включаючи догляд за хворою дитиною або хворим членом сім'ї) в розрахунку на місяць не повинна перевищувати розмір максимальної величини бази нарахування ЄСВ, з якої сплачено страхові внески.

Сума допомоги по тимчасовій непрацездатності (включаючи догляд за хворою дитиною або хворим членом сім'ї) в розрахунку на місяць, що виплачується працівникам та гіг-спеціалістам резидентів Дія Сіті, не має перевищувати розмір заробітної плати (доходу) таких осіб, з якого фактично сплачено страхові внески.

Порядок обчислення середньої заробітної плати (доходу, грошового забезпечення) для розрахунку виплат за загальнообов'язковим державним соціальним страхуванням затверджено постановою КМУ від 26.09.2001 р. № 1266 (далі - Порядок N 1266).

З огляду на положення ч. 3 ст. 17 Закону № 1105 та те, що в пункті 4 Порядку № 1266 передбачено використання максимальної величини бази нарахування ЄСВ, встановленої в останньому місяці розрахункового періоду, при реалізації зазначеного положення застосовуються розміри максимальної величини бази нарахування ЄСВ або мінімальної заробітної плати (у випадках, які стосуються працівників та гіг-спеціалістів резидентів Дія Сіті), встановлені в останньому місяці розрахункового періоду.

При цьому, якщо в повному місяці періоду тимчасової непрацездатності розрахована виплата за такий місяць перевищує розмір максимальної величини бази нарахування ЄСВ, а у випадках, які стосуються працівників та гіг-спеціалістів резидентів Дія Сіті, - мінімальної заробітної плати, то допомога по тимчасовій непрацездатності в цьому місяці обмежується розміром максимальної величини бази нарахування ЄСВ або розміром мінімальної заробітної плати відповідно.

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям