Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


06.03.24
8647 8 Печатать

У Раді підтримують законопроєкт про застосування англійської мови в Україні

5 березня на своєму засіданні Комітет з питань гуманітарної та інформаційної політики рекомендував Верховній Раді України прийняти в другому читанні та в цілому проєкт Закону про застосування англійської мови в Україні (реєстр. № 9432).

«Я вважаю, що ініціатива Президента про впровадження англійської мови на всіх рівнях суспільного життя є вкрай важливою, оскільки відповідає нашим євроінтеграційним прагненням», — зазначила на початку засідання Перша заступниця Голови Комітету Ірина Констанкевич.

Далі Комітет заслухав презентацію, представлену фахівцями Міністерства цифрової трансформації України, щодо досвіду популяризації англійської мови в різних державах світу та стосовно стану із вивченням англійської в Україні. За словами аналітикині Тетяни Приходько, «англійська сьогодні є однією з мов-лідерів. І якщо ми хочемо популяризувати свої продукти — а це не тільки, наприклад, сфера бізнесу, а і культура — нам потрібно опанувати мову, якою розмовляє значна частка світу». Також у презентації зазначено, що 56% українців мають бажання підвищувати свій рівень англійської мови.

«Загалом до другого читання суть і філософія законопроєкту не змінились суттєво. Найбільшу зміну, а саме вилучення норм щодо обов’язкового транслювання англомовних фільмів в кінотеатрах, Комітет, а потім і Парламент в залі прийняли під час голосування у першому читанні», — прокоментувала заступниця Голови Комітету Євгенія Кравчук.

По материалам ВРУ
Теги:

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
  • Шурик
06.03.24 06:53

Неужели Британия в Евросоюзе эгейн. Все языки евросоюза нужны, нет там английского, он язык международного общения..

Ответить
  • Кирпулька
06.03.24 09:04

Хто і кому забороняє вивчати і застосовувату будь яку іншу мову крім державної? А ось закріплення на законодавчому рівні іншої мови ми вже відчули на власній шкірі. 

Ответить
  • абрам терц
06.03.24 12:38

Кирпулька, сразу  столько народу отсекают от управления страной,не все в состоянии дать детям  обучение 2 язику.  

Ответить
  • абрам терц
06.03.24 12:39

и ради єтого був  майдан?????????????

Ответить
  • Антонина
06.03.24 14:39

Когда уже с родным языком разберутся? Аналіткині, членкині, гідеси. Що зробили зі співочою?

Ответить
  • Надія
06.03.24 19:17

"впровадження англійської мови на ВСІХ рівнях суспільного життя є вкрай важливою" Нічого не переплуитали? Ми ще  офіціально не колонія США чи Великобританії.  Не біжіть попереду потягу, бо як не прийшлося вчити іншу мову.  Минулої весни Президент сказав, то хіба не правда: Зеленський у Польщі: У майбутньому між нашими народами не буде жодних кордонів. 

Ответить
  • Екатерина
13.03.24 14:44

Надія, 😊 колония, колония, с 2014 г. Когда американца притащили в ВР, и он с трибуны вещал на всю страну.

Ответить
  • Олена
07.03.24 09:43

Надія,ключове слово- "офіціально"!Бо по факту -так!

Ответить
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям