Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


03.07.24
52 0 Печатать

Схвалено Порядок ведення Єдиного туристичного реєстру

Кабінет Міністрів України схвалив ініційовану Міністерством розвитку громад, територій та інфраструктури постанову про Порядок ведення Єдиного туристичного реєстру (ЄТР). Відповідне рішення ухвалили на засіданні Уряду 28 червня. 

Ухвалена постанова визначає процедуру ведення ЄТР, його структуру, функціонування, адміністрування, процедуру формування і внесення інформації про готелі та туристичних операторів. 

Ключова мета функціонування Єдиного туристичного реєстру – забезпечення прозорості та рівних можливостей на ринку туристичних послуг. Реєстр створений для обліку готелів та туристичних операторів, тобто суб’єктів туристичної діяльності.

Офіційно почати свою роботу ЄТР має з 1 січня 2025 року. Запускати оновлений реєстр буде Державне агентство розвитку туризму. 

Повноцінний запуск Єдиного туристичного реєстру сприятиме детінізації сфери туризму, адже дозволить вести облік готелів та туристичних операторів. Наразі цей облік є добровільним. 

Згодом, після повноцінного запуску ЄТР, кожен зможе перевірити легальність роботи готелів та туроператорів. Крім того, реєстр дасть можливість державі формувати політику, ґрунтуючись на реальних даних. 

По материалам КМУ

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям