Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


04.07.24
525 0 Печатать

Хто звільняється від мінімального податкового зобов'язання?

Мінімальне податкове зобов’язання (МПЗ) — це мінімальна величина податкового зобов’язання із сплати податків, зборів, платежів, контроль за справлянням яких покладений на контролюючі органи, пов’язаних з виробництвом та реалізацією власної сільськогосподарської продукції та/або з власністю та/або користуванням (орендою, суорендою, емфітевзисом, постійним користуванням) земельними ділянками, віднесеними до сільськогосподарських угідь, розрахована відповідно до ПКУ.

Від сплати МПЗ звільняються власники або користувачі:

  • земельних ділянок, що використовують дачні та садівничі кооперативи;
  • земель запасу;
  • не витребуваних земельних часток (паїв);
  • земельних ділянок, які розміщені у Чорнобильській зоні;
  • земельних ділянок, віднесених до сільськогосподарських угідь, які належать до власності та/або на праві користування станом на 1 січня 2022 року знаходилися у межах населеного пункту;
  • земельних ділянок, земельних часток (паїв), за які не нараховувалися та не сплачувалися плата за землю або єдиний податок четвертої групи, що перебувають у консервації, або забруднені вибухонебезпечними предметами, або щодо яких прийняли рішення про надання податкових пільг зі сплати місцевих податків та/або зборів на підставі заяв платників про визнання земельних ділянок непридатними для використання у зв’язку з потенційною загрозою їх забруднення вибухонебезпечними предметами. 
По материалам ГУ ДПС у Житомирській області

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям