Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


11.07.24
515 0 Печатать

Лібералізація вантажних перевезень з ЄС: відповіді на поширені запитання водіїв

Всі вантажівки, які виконують перевезення у рамках “транспортного безвізу”, повинні обов’язково дотримуватись оновлених правил.

10 липня завершується перехідний період оновленої Угоди про лібералізацію вантажних перевезень між Україною та Євросоюзом. Це означає, що всі вантажівки, які виконують перевезення у рамках “транспортного безвізу”, повинні обов’язково дотримуватись оновлених правил. Йдеться як про українських, так і іноземних перевізників.

Пропонуємо відповіді на поширені запитання щодо оновленої Угоди.

Також нагадаємо, під час виконання такого перевезення необхідно:

Мати на борту ліцензію на перевезення у паперовому вигляді
Українському перевізнику необхідно мати на борту вантажівки витяг про отримання ліцензії на міжнародні перевезення вантажів англійською мовою з QR-кодом. Отримати його можна в особистому кабінеті перевізника.

Мати документи на вантаж для порожнього транспорту
Якщо вантажівка виїжджає з України порожньою, то на борту повинні бути документи, що підтверджують повернення з вантажем на зворотному шляху. Це може бути договір або підписана перевізником заявка. Ці документи повинні містити, зокрема,  ім’я, контактні дані та адресу відправника. Також в них має бути вказано місце завантаження.

Мати на борту документи для підтвердження типу перевезення
Під час рейсу у водія повинні бути документи у паперовому або електронному вигляді, які підтверджують тип перевезення. Йдеться про коносаменти, товаротранспортні накладні, вантажні митні декларації тощо.

Мати документи для повернення порожньої вантажівки
При поверненні до України порожнім, необхідно мати документи, що підтверджують перевезення вантажу у прямому сполученні.

Мати наліпку на лобовому склі вантажівки
На лобовому склі транспортного засобу повинна бути наліпка синього кольору розміром 5 см. Її вигляд затверджений в Угоді. Завантажити наліпку можна за посиланням.

По материалам Мінінфраструктури України

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям