Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


17.07.24
421 2 Печатать

Чи можна отримати електронний ключ за нотаріально засвідченою довіреністю?

 Законом України від 05 жовтня 2017 року № 2155-VIII «Про електронні довірчі послуги» передбачено, що ідентифікація фізичної особи, яка звернулась за отриманням послуги формування кваліфікованого сертифіката відкритого ключа, здійснюється за умови її особистої присутності та за паспортом громадянина України або за іншими документами, які унеможливлюють виникнення будь-яких сумнівів щодо особи, відповідно до законодавства про Єдиний державний демографічний реєстр та про документи, що посвідчують особу, підтверджують громадянство України чи спеціальний статус особи.   

Отже, отримати послуги з формування кваліфікованих сертифікатів відкритих ключів за довіреністю (у т. ч. засвідченою нотаріально)  неможливо.

По материалам ГУ ДПС у Полтавській області

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
  • Галина
17.07.24 04:35

Що за тупість? Під час війни багато людей виїхало з країни, то тепер потрібно ризикувати своїм життям, щоб отримати ключ? То на біса він потрібен разом зі звітністю? Війна закінчиться, тоді будуть і ключі, і звітність.

Ответить
  • Шурик
17.07.24 11:35

Галина,
Это ж ГУ ДПС, врут как всегда, можно сделать ключи. Если не в ключах дпс то за деньги можно. Можно продлить, можно ключи банка сделать для них незачем ездить в банк. Ключ ДИИ, сам паспорт ID идеии его использования для подписи уже проговаривали, при получении паспорта им самим и подписывается..
Про ключи дпс тут - https://ca.tax.gov.ua/etrusted-services
Не как не в отделении полтавской области, они далеки от реальности.

Ответить
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям