Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


31.01.13
1863 10 Печатать

Введен новый сервис для плательщиков НДС. Получить свидетельство плательщика НДС можно on-line

   «Тільки в Києві зареєстровано 57,5 тисяч платників податку на додану вартість. В середньому, щомісяця реєструється 1200 нових платників ПДВ. Нові можливості, що відкриває спрощена процедура отримання свідоцтв платника ПДВ, є вкрай важливими для покращення сервісу обслуговування платників податків, що сприятиме комфортному веденню бізнесу», - зазначила Голова податкового відомства столиці Ірина Носачова.
   
   В новому році набули чинності зміни до наказу Міністерства фінансів України від 07.11.2011 № 1394 «Про затвердження Положення про реєстрацію платників податку на додану вартість», внесені наказом Міністерства фінансів України від 06.11.2012 №1144, що значно спростило процедуру реєстрації платників ПДВ.
   
   Змінено реєстраційну заяву за формою 1-ПДВ, зокрема виключені дані щодо обсягу постачання товарів/послуг іншим платникам ПДВ; статутного капіталу та балансової вартості активів особи; відомостей про засновників. Внаслідок цього заява скоротилася до 2 сторінок. Змінено також редакцію заяви про анулювання реєстрації платника ПДВ за формою 3-ПДВ. Запроваджено новий електронний сервіс:
   
   платникам надано можливість подавати реєстраційну заяву за формою 1-ПДВ в електронному вигляді засобами електронної пошти та надсилати до Реєстру платників ПДВ запит для підтвердження достовірності індивідуального податкового номеру та номеру свідоцтва платника ПДВ контрагентів (покупців та продавців).
   
   Звертаємо Вашу увагу, що термін видачі свідоцтв платників ПДВ – 5 робочих днів.
   
   «Ми очікуємо зростання кількості платників податку на додану вартість завдяки скороченню документообігу, спрощенню процедури видачі свідоцтв, зменшенню термінів розгляду заяв та переходу до електронної процедури реєстрації», - відмітила керівник столичної податкової Ірина Носачова.
   
   Нагадаємо, Наказ Міністерства фінансів України від 06.11.2012 р. №1144, реєстраційну заяву за формою 1-ПДВ та заяву за формою 3-ПДВ розміщено на суб-сайті ДПС у м. Києві у рубриці «Податкове законодавство», в підрубриці «Накази».
   
   Вказані зміни набули чинності з 18 січня 2013 року.
По материалам ДПС у м.Києві
Рубрика:

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
  • новичок
31.01.13 21:38

Отхватили денег за регистрацию, теперь можно и упростить!

Ответить
  • opz.org.ua
31.01.13 22:13

Что значит ПОЛУЧИТЬ СВИДЕТЕЛЬСТВО ОН-ЛАЙН??? платникам надано можливість подавати реєстраційну заяву за формою 1-ПДВ в електронному вигляді а получать свидетельство - как обычно в ГНИ, постояв в очереди и радостно подписавшись на Весник ??

Ответить
  • Оксана
31.01.13 22:47

Минфин рулит...

Ответить
  • Александр F
31.01.13 23:01

Заяву надати на сьогодні неможливо. Відсутнє програмне забезпечення. В податковій кажуть, що дане програмне забезпечення ще тільки розроблюється, та буде що найменше через 2-3 місяці. Розробники електронного сервісу "М.е.дос" повідомили про відсутність надання податковою форми для включення до переліку звітів. Ось така фігня малята....(((

Ответить
  • Альона
31.01.13 23:10

Така фігня , як завжди, А якщо "Змінено реєстраційну заяву за формою 1-ПДВ, зокрема виключені дані щодо обсягу постачання товарів/послуг іншим платникам ПДВ;" То це вже дозволено реєструатись без опсягів, не потрібно нести туди копії банківських виписок та накладних для підтвердження проведених операції

Ответить
  • бух-бух
31.01.13 23:27

Пытались всю неделю отправить по электронк - плюнули и отнесли ножками! Документ не проходит "структурну перевірку" из-за того, что хочет видеть заполненными все графы. А так быть не может (п.3-7 статья 180,1) Одно слово: ПРОФФЕСОРА.... неуки!!! Прочитать НКУ некому, так хотя бы фильм выпустили...

Ответить
  • 9991
01.02.13 04:58

хотим получить свидетельство НДС, предприятию год, обороты за 2012 год 300грн. Неделю назад носила 1-ПДВ в налоговую, сказали принимают с 1 по 10 каждого месяца, при этом копии документов по доходу и рассказать бизнес-план заму налоговой и тогда, возможно, мы получим свидетельство. Ну и где упрощение?????????

Ответить
  • sun
02.02.13 08:27

Ніякого полегшення у реєстрації платником ПДВ. На минулому тижні подавали заяву в паперовому вигляді до Оболонської ДПІ при обсягах постачання 300 тис. До заяви вимагали копії договорів, актів виконаних робіт та оригінали (!!!!) банківських виписок. А ще натякали, що мало платимо податків.

Ответить
  • Наталья
05.02.13 23:22

Абсолютно такая же ситуация в Херсоне, нужны и копии абсолютно ВСЕХ подтверждающих документов, и оригиналы. Задала вопрос на сайте налоговой: мол можно сдать хотя бы или выписки, или акты вып. работ (накладные), ведь это все таки такой большой обьем работы, а в ответ уже - ТИШИНА.

Ответить
  • Iren_sky
08.02.13 12:31

sun , только сегодня ездила в Оболоньскую налоговую, с вопросом о перечне необходимых документов и порядке регистрации плательщиком НДС. На что мне ответили, что если превысим предел 300000 то зарегистрируют сразу, а если нет, то нужно хоть 20 грн. оборотов и заявление с 1-10 число подавать. Спросила есть ли какие-то особенности, дополнительный перечень документов? На что ответили что ничего не надо....Оказывается все самое интересное ждет нас впереди(((

Ответить
Комментирование новости отключено
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям