Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


20.06.13
2391 61 Печатать

Что следует знать о ежедневной электронной отчетности по РРО?

   Що слід знати про щоденну електронну звітність з РРО?
   
   Не один рік податкова служба намагається зробити спілкування з платниками податків більш оперативним та заочним. Зокрема, новітні тенденції не оминули й податкову звітність. Так, вже з 01.01.2013 р. для суб'єктів господарювання стало обов'язковим подання в електронному вигляді звітності про використання РРО до органів податкової служби. Такі нововведення безперечно мають свої «за» і «проти».
   
   З одного боку, запровадження передових технологій це безперечний плюс. Таке нововведення сприятиме зменшенню паперового документообігу. Так, замість подання звітності на паперових носіях раз на місяць не пізніше 15 числа наступного за звітним місяця, передбачено її подання в електронному вигляді за допомогою дротових або бездротових каналів зв'язку.
   
   Однак слід зазначити, що запровадження нової форми звітності не означає зникнення паперового документообігу. Як і раніше, суб'єкти господарювання зобов'язані щоденно друкувати на реєстраторах розрахункових операцій (за виключенням автоматів з продажу товарів (послуг)) фіскальні звітні чеки і забезпечувати їх зберігання в книгах обліку розрахункових операцій. Фактично паперовий документообіг зменшиться тільки за рахунок неподання щомісячно звітності, пов'язаної із застосуванням реєстратора розрахункових операцій.
   
   Для полегшення процедури переходу на нову форму звітності для підприємців та створення необхідних умов для виробництва РРО нового покоління і доопрацювання існуючої касової техніки Мінфін наказом від 08.10.2012 р. № 1057 затвердив:
   
   Вимоги щодо створення контрольної стрічки в електронній формі в РРО та модемів для передачі даних;
   
   Порядок передачі електронних копій розрахункових документів і фіскальних звітних чеків РРО дротовими або бездротовими каналами зв'язку до органів податкової служби.
   
   Однак все нове завжди сприймається нелегко. Складнощі лякають та викликають величезну кількість запитань, зокрема:
   
   – яким чином відбуватиметься процедура переходу?
   
   – які санкції будуть застосовуватися?
   
   – чи означатиме це повну відсутність паперових носіїв?
   
   – чи готова сама податкова до переходу на нову форму звітності?
   
   Перша складність, з якою зіштовхнулися підприємства, – це необхідність модернізації РРО. Оскільки жоден з існуючих РРО не містить необхідні технології передачі інформації дротовими чи бездротовими каналами зв’язку, підприємства за свій рахунок мають вибрати один із двох шляхів модернізації РРО:
   
   – придбання РРО нового покоління, що створюють контрольну стрічку в електронній формі та містять вбудовані модеми (Державний реєстр реєстраторів розрахункових операцій, затверджений наказом Міндоходів від 04.06.2013 р. № 144);
   
   – доопрацювання існуючої касової техніки та приєднання до неї модемів для передачі звітної інформації.
   
   На допомогу підприємцям прийдуть сервісні центри, послугами яких вони користуються. Сервісні центри та виробники РРО повинні надавати послуги щодо переобладнання касових апаратів під новий формат та приєднання до них модемів. Законодавством передбачена в разі потреби можливість звернення виробника за роз’ясненнями до НБУ.
   
   Процедура передачі даних до податкової, відповідно до наказу № 1057, полягає в такому: інформація від РРО надходитиме через модем до інформаційного еквайєра, який перевірятиме, зберігатиме та надсилатиме цей пакет даних до органів ДПС. Еквайєр від ДПС отримує повідомлення про успішне прийняття та про цілісність даних і направляє відповідне повідомлення на касовий апарат. Для передання зазначеної звітності не обов’язково мати підключення до Інтернет на господарському об’єкті (у магазині, кіоску чи автомобілі), де застосовується РРО.
   
   Інформаційний еквайєр надаватиме суб'єктам господарювання послуги з технічної підтримки, інформаційного обслуговування згідно з технологією зберігання і збору даних РРО для органів державної податкової служби. На сьогодні вже величезна кількість банків та підприємств отримала дозвіл надавати послуги інформаційного еквайєра.
   
   Що стосується частоти направлення звітності, то слід зазначити, що відповідно до наказу № 1057 РРО з модемом забезпечує автоматичну із заданою сервером обробки інформації періодичністю передачу контрольно-звітної інформації до сервера обробки інформації за протоколом передачі інформації (для РРО, який створює контрольну стрічку в електронній формі та ЕККР, у тому числі передачу інформації про кожен надрукований розрахунковий документ).
   
   Нормотворці також передбачили штрафні санкції за неподання до органів податкової служби звітності, пов’язаної із застосуванням РРО, розрахункових книжок та копій розрахункових документів і фіскальних звітних чеків електронними каналами зв'язку.
   
   Так, відповідно до п. 9 ст. 17 Закону про РРО починаючи з 01.07.2013 р. передбачено застосування до суб’єктів господарювання фінансових санкцій у розмірі 10 НМДГ.
   
   Санкція у такому ж розмірі передбачена і за ненадруковану або не створену в електронній формі контрольну стрічку.
   
   Зазначені санкції починають діяти з 01.07.2013 р. Отже, підприємці мають ще трохи часу для адаптації та переходу на електронну форму звітності.
   
   Однак, незважаючи на величезну кількість повідомлень та роз’яснень щодо нової форми звітності і перспективу отримати штраф, далеко не всі підприємства поспішають модернізувати свої РРО. Це пояснюється доволі просто – процедура такої модернізації є непростою та вимагає грошових витрат. Водночас, з боку органів державної влади відсутні технічні та процедурні перешкоди для переходу. Для полегшення переходу на електронну форму звітності видана величезна кількість роз’яснень податкової, більше того, практика діяльності податкової свідчить, що органи ДПС також заінтересовані у переході суб’єктів на новий порядок роботи з РРО.
   
   Отже, незважаючи на задекларовані податковою переваги електронної форми звітності (економія часу, скорочення витрат на утримання касової техніки за рахунок відсутності необхідності друку паперової контрольної стрічки та її зберігання протягом 3-х років, значне скорочення кількості перевірок), такі нововведення мають чимало мінусів.
   
   Так, весь матеріальний тягар переходу покладений на підприємців. Останні змушені за власний кошт модернізувати РРО. Платними є також і послуги інформаційних еквайєрів, підключення та щомісячне обслуговування РРО центрами сервісного обслуговування.
   
   Додає ложку дьогтю і той факт, що дата 01.07.2013 р. ознаменує не лише перехід на нову форму звітності, а й перевірки податковою на предмет наявності модернізованих РРО. Буде дуже добре, якщо податкова проводитиме перевірки з метою стимулювати проведення модернізації РРО, а не покарати платника податків. В будь-якому випадку власникам РРО доцільно якісно підготуватися до нових вимог Закону.
   
   
   Альона Мірко
    юрист ТОВ «Аудиторська фірма «Норма»
   
   Дата підготовки 04.06.2013
По материалам ЛИГА:ЗАКОН
Рубрика:

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
  • Юра Г.
21.06.13 06:11

=ПРОДАН А-У, ГДЕ ТВОЙ ЗАКОНОПРОЕКТ С "ГАРАНТИЕЙ" ИЛИ КЛИЧКО ЕШИЛ С ВАШЕЙ ПОМОЩЬЮ В ОЧЕРЕДНОЙ РАЗ РАЗВЕСТИ ДОВЕРЧИВЫХ ПРЕДПРИНИМАТЕЛЕЙ. ЧТО ДЕЛАТЬ ТЕМ, КТО В ОЧЕРЕДНОЙ РАЗ ВАМ ПОВЕРИЛ, ИЛИ ШТРАФ ПЛАТИТЬ ЗА НИХ БУДЕТЕ вы?

Ответить
  • Iehbr
21.06.13 06:24

Юра какой штраф, модемов нет. Будем отдыхать пока не изменят свой закон. Других выходов тут нет.

Ответить
  • Юра Г.
21.06.13 06:42

ВСЕ КТО ЗАКАЗАЛ МОДЕМЫ ДО 01.01.2013 ГОДА - ДАТЫ ВСТУПЛЕНИЯ ЗАКОНА В СИЛУ УЖЕ ИХ УСТАНОВИЛИ. КТО ЖДАЛ ДАТЫ НАЧАЛА ШТРАФОВ - 01.07.2013Г. - ПОЧТИ ДОЖДАЛИСЬ. ЕСЛИ НЕ БУДЕТ ЧУДА. НА РЫНКЕ НЕСКОЛЬКО ПРОИЗВОДИТЕЛЕЙ - И НИ КТО ИЗ НИХ НЕ СТАНЕТ ДЕЛАТЬ ПРОДУКЦИЮ БЕЗ ГАРАНТИИ СБЫТА. А ГАРАНТИИ СБЫТА - ЗАКАЗ - КОТОРОГО НЕ БЫЛО.

Ответить
  • Мила
21.06.13 07:12

А случилось что с тем законопроектом , которым должны были отсрочить штрафы до 01.07.2014 года? У нас АЗС , а касовых аппаратов или модемов к старым пока нет , так утвеждает наш сервисный центр . И что делать ? Не очень хочеться платить штраф каждый день по 170,00грн. А может чудо будет ?

Ответить
  • Бухбух
21.06.13 07:26

Зачем печатать статьи которые написаны 04.06.13г.? Вчера Рада приняла законопроект №2087а-1, который переносит штрафы на 01.07.14.Осталось дождаться опубликования. Жаль что сайт не выкладывает свежую информацию, последнее время всякую хрень печатает!!!!! Так что поздравляю бухгалтера, дождались покращень, ещё год можем дышать.

Ответить
  • Юра Г.
21.06.13 07:43

бух-бух 3. Цей Закон набирає чинності з дня наступного за днем його опублікування. Вы верите , что он будет опубликован ло 30.06.2013г. А если нет, то штрафы за период с 01.07.2013г. до дня опубликования кто платить будет по 170 грн. за день

Ответить
  • Юра Г.
21.06.13 07:49

нашел, что включен в порядок денний Скиньте ссылку, где найти подтверджения, что закон ПРИНЯТ.

Ответить
  • Аноним
21.06.13 07:49

Ничего еще Рада не приняла. Вчера было принято решение о включении Законопроекта № 2087а-1 в порядок денний на рассмотрение. А когда его рассмотрят и рассмотрят ли вообще - не известно. 20 червня 2013, 11:28 "Поіменне голосування про включення до порядку денного проектів законів про внесення змін до прикінцевих положень Закону України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України у зв'язку з прийняттям Податкового кодексу України" щодо відповідальності суб'єктів господарювання, які використовують реєстратори розрахункових операцій (№2087а, №2087а-1) За-375 Проти-0 Утрималось-0 Не голосувало-26 Рішення-Прийнято"

Ответить
  • чукча
21.06.13 07:52

БухБух, а где можно увидеть результаты голосования? На оф. сайте ВР их нет.

Ответить
  • бух
21.06.13 07:54

Вчера была в налоговой, в отделе РКО и там сказали, что ни-кто продлевать срок 01,07,2013 не будет.

Ответить
  • A
21.06.13 07:57

Отже, незважаючи на задекларовані податковою переваги електронної форми звітності (економія часу, скорочення витрат на утримання касової техніки за рахунок відсутності необхідності друку паперової контрольної стрічки та її зберігання протягом 3-х років, значне скорочення кількості перевірок), такі нововведення мають чимало мінусів. Мне особенно понравилось -скорочення витрат на утримання касової техніки за рахунок відсутності необхідності друку паперової контрольної стрічки та її зберігання протягом 3-х років, - эта лента стоит копейки по-сравнению с тем во что превращается их так называемое скорочення!!!!!! производители до последнего тянули и обещали модернизацию, в частности РРО под названием "Калина", в середине июня сказали , что не могут и надо покупать новые РРО, Это я о сокращении расходов! добавьте к этим расходам ,если нет интернета- то покупайте пакеты у "мобильной связи" , сервисные службы увеличивают плату за обслуживание и это все выливается в нехилые расходы, а ессли учесть что РРО меняли в прошлом году и в этом , а теперь нужно приобретать новые, то о какой экономии идет речь???? Так надоело это вранье!!!!!

Ответить
  • A
21.06.13 08:02

Цитат :" Буде дуже добре, якщо податкова проводитиме перевірки з метою стимулювати проведення модернізації РРО, а не покарати платника податків. " в бюджете нет денег, налоги собирают вперед , даже из Пенсионного стали звонитьс просьбой хоть какую-нибудь сумму оплатить раньше срока , чего не было ранее , то автор или оптимист или недоразвитый

Ответить
  • Leo
21.06.13 08:06

пока нет информации о принятии этого закона, есть инфо что должны были рассмотреть......... но может опять трибуну заблокировали, дебош устроили и им не до этого Им нужно разрешить брать с собой в ВР оружие (им же разрешено ношение) - может хоть перестреляют друг друга а то бить морды и рвать белые воротники уже как то не интересно (по мальчишески) а так....... с пользой для страны

Ответить
  • *
21.06.13 08:13

http://iportal.rada.gov.ua/meeting/awt/show/5019.html ссылка на "порядок денний пленарного засідання" сегодня в очередной раз будут рассматривать

Ответить
  • Аноним
21.06.13 08:20

на сайте Верховной Рады ничего нет!?

Ответить
  • чукча
21.06.13 08:21

сегодня стоит первым в порядке дня

Ответить
  • Окс для Leo
21.06.13 08:24

Полностью согласна.

Ответить
  • Таня В
21.06.13 08:47

Я с мая месяца жду регистратор, (у меня заканчивается срок в августе - нет смысла покупать отдельно модем), заказала в трех центрах обслуживаний - 2 в Хмельницком, один в Киеве и тишина. Один ответ - нет. Старые доделали (один мы успели взять) и сняли с производства, а новые еще не запучкали. Заводы не продают. Кто будет платить эти их штрафы.

Ответить
  • Galina2007
21.06.13 08:47

в НАШЕЙ НАЛОГОВОЙ НЕ регистрируют новые РРО + модемы, под тем предлогом, что у них сервера не работают, и они не могут дать новый регистрационный номер на экка

Ответить
  • Таня В
21.06.13 08:50

У нас такая же фигня, номер дали мы опломбиравали и уже больше недели не можем забрать документы из налоговой потому что у них не работает програма. И неделю до этого ждали номер.

Ответить
  • Злой бух
21.06.13 08:55

На Мини 500,01 АЗС вроде модемы есть, но цены на них НЕТ!"!!! и пока не продают?! Ждут по всей видимости принятия Закона. В ГНИ сказали, что быдут ходить на фактические проверки к тем. у кого нет модемов!

Ответить
  • Люся
21.06.13 09:23

Сервера лежат...и у налоговой, не могут регить РРО. И у экваера, сервисники на могут привязать модемы. Вся страна "висит"....

Ответить
  • юрий Г.
21.06.13 09:25

Где голосование в 10-00 Закон допустим приняли в первом чтении - когда второе?, после 01.07.2013г. Продан, штрафы платить кто будет, или вы так с Кличко бюджет штрафами пополняете. Заводы практически все рассчитались с заказами апреля. и многие с майскими, некоторые отгружают модемы сразу по оплате. Продан - где гарантии Принятия, очередное ваше ки-да-ло-во? а часики тикают. Что будет с тем, кто не успеет запрыгнуть в последний вагон. И ваши законы возможно лишь для того, что бы в первых были пустые места?

Ответить
  • Злой бух
21.06.13 09:25

Мало того, а еще с 01 июля ГТД нужно в НН добавлять, но неизвестно куда.... Точно, что "Цирк уехал, клоуны остались..."

Ответить
  • юрий Г.
21.06.13 09:31

Люся 21.06.2013 10:23:40 Сервера лежат...и у налоговой, не могут регить РРО. И у экваера, сервисники на могут привязать модемы. Вся страна "висит".... А что Вы хотите от населения - импотентов. В Турции - дерево в парке срубили - чуть ли не боевые действия. В Европе, чуть - что - машины спалили, витрины побили. А у нас бабушки и дедушки радуются, наконец торгашей прижмут. Только им из за их маразма не понять, что не будет торгашей - жевать будут старые сапоги. Программа новостей- лучше любого мексиканского сериала. Всё вокруг да около, и так без конца.

Ответить
  • Гостья
21.06.13 09:32

Только что в сервисном сказали, что налоговая обещала не штрафовать тех, кто оплатил счета по новам ( или модемы к старым) РРО. В законе этого нет, но они объясняют это тем, что вины плательщика в том, что сервисники не обеспечили модернизацию РРО нет, а значит и не должно быть штрафов! В принципе хоть какое-то доказательство при обжаловании действий ГНИ, если вздумают штрафовать.

Ответить
  • юрий Г.
21.06.13 09:37

Гостья прикольно - Вины -нет. Бухгалтер умер 20 и не сдал отчет по НДС. Что, штрафа не будет?

Ответить
  • Гостья
21.06.13 09:45

А бухгалтерам ни болеть, ни умирать пока не сдадут отчеты - КАТЕГОРИЧЕСКИ НЕЛЬЗЯ! В общем мы с руководством решили так : ждем до 30.06.13, а потом в случае, если модемов не будет, а ГНИ попробует оштрафовать, будем подавать в суд на сервисников - пусть доказываю почему не выполнили постановление правительства! Но было бы еще лучше, если бы этот закон ОТМЕНИЛИ, ну хотя бы перенесли годика где-то на 3-4!

Ответить
  • Бухбух
21.06.13 09:48

Это что за бред "налоговая обещала не штрафовать тех, кто оплатил счета по новым ( или модемы к старым) РРО"?. Это что очередное кидалово?Или куда платят за эти счета- это филиал налоговой?Это они так себе зарплату увеличивают? Они что будут ходить и проверять счета? Это в каком законе такое написано?

Ответить
  • юрий Г.
21.06.13 09:48

Если не примут закон, можно будет либо поверить налоговой - и ждать, что в течении 3-х лет не передумают штрафовать. Либо может притормозить, и с 1-го числа не работать- пока не будет нового РРО или модема. Не ужели ещё так много выживших доверчивых. Или это новое поколение? А если примут закон, САМ подпишет, и напечатают до 30.06.2013г.- Тогда следующий РРО с модемом будет зарегистрирован не ранее 30.06.2014 года. И в таком случае заводы без предоплаты не станут делать более 100 РРО. Попадалово в любом случае. Ну и штраф всегда можно выписать, если не 170 грн., так тысяч 20-30 для разминки.

Ответить
  • юрий Г.
21.06.13 09:52

Гостья- мне искренне жаль Ваших сервисников, особенно если в договоре поставке преду смотренна ответственность за не поставку в срок до 01.07.2013г. Иначе, для Вас суд - бабки на ветер. Для Вашего сервиса. Ни кто не запрещает, при заключении договора с дополнительной гарантией предусмотреть и дополнительную оплату, или обязанность заказчика за свой счет заключить страховой договор.

Ответить
  • * для юрий Г.
21.06.13 09:53

голосование начнут после 11.30

Ответить
  • юрий Г.
21.06.13 09:55

Спасибо, больше ждали.

Ответить
  • Люся
21.06.13 09:56

Странные вы...."Налоговая обещала" - она от собственных официальных консультаций отказывается и штрафует, так там хоть бумажка есть, судиться можно, а то "ОБЕЩАЛА". Вы где живете, люди? Закон четко говорит - ШТРАФОВАТЬ!!!!!

Ответить
  • Джаконда
21.06.13 10:04

Продан оперативней надо , сидят до последнего, а сервисные центры не знают какую сумму сложить за услугу , много предпринимателей не успели , какие там штрафы и кто придумал , что 170 за каждый день ?????

Ответить
  • юрий Г.
21.06.13 10:54

Проект Закону про внесення змін до прикінцевих положень Закону України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України у зв'язку з прийняттям Податкового кодексу України" щодо відповідальності суб'єктів господарювання, які використовують реєстратори розрахункових операцій 11:51:06 - докладніше 11:51:46 - Поіменне голосування Поіменне голосування про розгляд за скороченою процедурою проектів законів про внесення змін до прикінцевих положень Закону України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України у зв'язку з прийняттям Податкового кодексу України" щодо відповідальності суб'єктів господарювання, які використовують реєстратори розрахункових операцій (№2087а, №2087а-1) За-126 Проти-14 Утрималось-5 Не голосувало-207 Рішення не прийняте 11:52:52 - Поіменне голосування За-168 Проти-24 Утрималось-2 Не голосувало-162 Рішення прийняте

Ответить
  • Людмила
21.06.13 10:54

Юрий Г, пожалуйста, киньте ссылочку - где вы так оперативно отслеживаете прохождение этого проекта. На моей ссылке просто "опрацьовиваєтьс в комітеті"

Ответить
  • Людмила
21.06.13 10:57

Так прийнято или не прийнято!!!!!!!!!!!!!!

Ответить
  • Алена
21.06.13 11:05

http://iportal.rada.gov.ua/

Ответить
  • юрий Г.
21.06.13 11:11

за основу приняли и то со второго раза

Ответить
  • юрий Г.
21.06.13 11:12

http://rada.gov.ua/video/rada-tv/64430.html?

Ответить
  • юрий Г.
21.06.13 11:12

уже дата 01.01.2014р.

Ответить
  • юрий Г.
21.06.13 11:14

принялив целом - штраф с 01 января 2014г.

Ответить
  • Алена
21.06.13 11:16

ЮРИЙ Г. пролейте ж свет - принято или не принято. На оф. сайте За-126 Проти-14 Утрималось-5 Не голосувало-207 Рішення-Не прийнято. Вся страна в ожидании ЧУДА!

Ответить
  • Людмила
21.06.13 11:16

А когда опубликуют?

Ответить
  • Бухбух
21.06.13 11:16

Проект Закону про внесення змін до прикінцевих положень Закону України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України у зв'язку з прийняттям Податкового кодексу України" щодо відстрочення настання відповідальності за неподання електронної звітності1- 21.06.2013 12:11:14 Поіменне голосування про проект Закону про внесення змін до прикінцевих положень Закону України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України у зв'язку з прийняттям Податкового кодексу України" щодо відстрочення настання відповідальності за неподання електронної звітності (№2087а-1) - за основу За-292 Проти-0 Утрималось-0 Не голосувало-79 Рішення прийняте 2- 21.06.2013 12:12:25 Поіменне голосування про пропозицію Комітету до проекту Закону про внесення змін до прикінцевих положень Закону України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України у зв'язку з прийняттям Податкового кодексу України" щодо відстрочення настання відповідальності за неподання електронної звітності (№2087а-1) За-266 Проти-0 Утрималось-0 Не голосувало-106 Рішення прийняте 3- 21.06.2013 12:14:05 Поіменне голосування про проект Закону про внесення змін до прикінцевих положень Закону України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України у зв'язку з прийняттям Податкового кодексу України" щодо відстрочення настання відповідальності за неподання електронної звітності (№2087а-1) - в цілому За-293 Проти-0 Утрималось-0 Не голосувало-77 Рішення прийняте

Ответить
  • юрий Г.
21.06.13 11:17

Главное что бы напечатали до 30.06.2013г.

Ответить
  • юрий Г.
21.06.13 11:19

Если до 30.06.2013 не опубликуют, я бы не стал рисковать работать с недоработанным РРО с 01.06.2013г. до дня, следующего после дня опубликования.

Ответить
  • Людмила
21.06.13 11:45

УРРРАААААА!!!!!

Ответить
  • Аноним
21.06.13 11:54

21 червня 2013, 12:14  Інформаційне управління Апарату Верховної Ради України  Верховна Рада України ухвалила Закон "Про внесення змін до прикінцевих положень Закону України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України у зв'язку з прийняттям Податкового кодексу України" щодо відстрочення настання відповідальності за неподання електронної звітності   Законодавчим актом перенесено термін набрання чинності абзаців 13-15 пп. 9 п. 25 розділу І Закону "Про внесення змін до прикінцевих положень Закону України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України у зв'язку з прийняттям Податкового кодексу України", положеннями яких встановлена відповідальність суб'єктів господарювання, які здійснюють розрахункові операції за товари (послуги), за неподання до органів державної податкової служби звітності, пов‘язаної із застосуванням реєстраторів розрахункових операцій, розрахункових книжок та копій розрахункових документів і фіскальних звітних чеків з реєстраторів розрахункових операцій по дротових або бездротових каналах зв‘язку, в разі обов‘язковості її подання, з 1 липня 2013 року на 1 січня 2014 року. Відповідний законопроект зареєстровано за №2087а-1. УРАААААААААААААААААААААААААААААААААААААА!!!!!!!

Ответить
  • kib_don
21.06.13 12:07

Верховна Рада України ухвалила Закон "Про внесення змін до прикінцевих положень Закону України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України у зв'язку з прийняттям Податкового кодексу України" щодо відстрочення настання відповідальності за неподання електронної звітності Законодавчим актом перенесено термін набрання чинності абзаців 13-15 пп. 9 п. 25 розділу І Закону "Про внесення змін до прикінцевих положень Закону України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України у зв'язку з прийняттям Податкового кодексу України", положеннями яких встановлена відповідальність суб'єктів господарювання, які здійснюють розрахункові операції за товари (послуги), за неподання до органів державної податкової служби звітності, пов‘язаної із застосуванням реєстраторів розрахункових операцій, розрахункових книжок та копій розрахункових документів і фіскальних звітних чеків з реєстраторів розрахункових операцій по дротових або бездротових каналах зв‘язку, в разі обов‘язковості її подання, з 1 липня 2013 року на 1 січня 2014 року. Відповідний законопроект зареєстровано за №2087а-1.

Ответить
  • Мила
21.06.13 12:17

Наконецто здравый смысл восторжествовал !! Можно облегченно вздохнуть !1 УРАААААА !!!

Ответить
  • aklik
21.06.13 12:18

я счастлива до слёз!!!

Ответить
  • Саша
21.06.13 12:27

"Ура" можно будет кричать, когда Закон подпишет Президент.

Ответить
  • ЕВ
21.06.13 12:43

"21 июня Верховная Рада рассмотрела проект Закона Украины «О внесении изменений в заключительные положения Закона Украины «О внесении изменений в некоторые законодательные акты Украины в связи с принятием Налогового кодекса Украины» относительно отсрочки применения ответственности за непредставление электронной отчетности» (№2087а-1) и 293 голосами приняла его. Данным Законом срок применения ответственности переносится на год – на 1 июля 2014 года.". Это с сайта Частного предпринимателя. Так на какой срок перенесли - на год или на полгода?

Ответить
  • Владимир
21.06.13 13:17

ЕВ, перенесли на полгода, до 01.01.2014года, на сайте Частного предпринимателя ошиблись. Сам законопроект предполагал перенос на год до 01.07.14г., но при рассмотрении в комитете Верховной Рады по вопросам налоговой и таможенной политики были внесены изменения в законопроект: Комітет Верховної Ради України з питань податкової та митної політики на засіданні 20 червня 2012 року (протокол засідання №12) розглянув проекти Законів України: «Про внесення змін до прикінцевих положень Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України у зв’язку з прийняттям Податкового кодексу України» (№2087а від 21.05.13р.), поданий народним депутатом України Гороховим С.О.; «Про внесення змін до прикінцевих положень Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України у зв’язку з прийняттям Податкового кодексу України» щодо відстрочення настання відповідальності за неподання електронної звітності» (№2087а-1 від 30.05.13 р.), поданий народними депутатами України Кужель О.В., Продан О.П., Мирним О.Б., Баландіним С.В., Лук'яновим В.В., Тігіпком С.Л. Законопроектами пропонується внести зміни до прикінцевих положень Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України у зв’язку з прийняттям Податкового кодексу України». Основною метою законопроектів є відстрочення до 1 липня 2014 року застосовування до суб’єктів господарювання фінансових санкцій в разі неподання до органів державної податкової служби звітності, пов'язаної із застосуванням реєстраторів розрахункових операцій, по дротових або бездротових каналах зв'язку. Народні депутати – члени Комітету зазначили, що строк впровадження зазначених фінансових санкції за порушення вимог передачі звітної інформації з РРО вже двічі переносився законами України, а саме: на 1 липня 2012 року - Законом України від 07.07.2011 №3609 «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких інших законодавчих актів України щодо вдосконалення окремих норм Податкового кодексу України»; на 1 липня 2013 року - Законом України від 24.05.2012 № 4834 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України у зв’язку з прийняттям Податкового кодексу України». Перенесення у черговий раз на рік впровадження фінансових санкцій не досягне очікуваної законопроектом мети. Для ефективного впровадженої нової системи РРО вбачається достатнім піврічний період для адаптації суб’єктами господарювання до застосування ними нових вимог Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг». У зв’язку з цим, у пункті 1 законопроекту (реєстр. № 2087а-1) необхідно слово «липня» замінити словом «січня». Враховуючи зазначене, Комітет вирішив: 1. Рекомендувати Верховній Раді України проект Закону України «Про внесення змін до прикінцевих положень Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України у зв’язку з прийняттям Податкового кодексу України» щодо відстрочення настання відповідальності за неподання електронної звітності» (реєстр. №2087а-1 від 30.05.13р.), поданий народними депутатами України Кужель О.В., Продан О.П., Мирним О.Б., Баландіним С.В., Лук'яновим В.В., Тігіпком С.Л., прийняти за основу і в цілому як Закон з урахуванням наданої пропозиції народними депутатами - членами Комітету. 2. Співдоповідачем від Комітету на засіданні Верховної Ради України визначити народного депутата України В.Ю. Хомутинніка - Голову Комітету з питань податкової та митної політики. Голова Комітету В.Ю. ХОМУТИННІК

Ответить
  • Бухгалтер в ШОКЕ
21.06.13 13:38

Гостья, а причем тут сервисный цент??????? Судитесь с заводами-производителями, что они затылок чесали. На многие модемы деньги требуют по предоплате. а самих модем еще не родились

Ответить
  • !!!!!!!!!!
21.06.13 14:09

Гостья,очень удобно сделать виноватым сервисный центр,который не имеет отношения ни к законотворцам,ни к производителям.Попробуйте возмутиться в их адрес.А сервисный центр только подключает (если есть что подключить), а не делает кассовые аппараты и модемы.

Ответить
  • $$$
21.06.13 15:13

http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/webproc4_2?id=&pf3516=2087%D0%B0-1&skl=8

Ответить
  • ків
23.06.13 05:43

Розраховувати на повну відміну закону не варто.Це може відбутись не раніше 2017 року при новій ВР.А так довго не живуть.(( Така вже наша бл...ка участь кланятись,і по-сторонах шугатись.

Ответить
Комментирование новости отключено
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям