Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


25.06.13
1462 16 Печатать

Подаем уточняющий расчет по НДС: прикладывать ли к нему приложения?

   Підготовлено експертами Компанії «Дінай», www.dinai.com
   
   Автор: Анна Скуміна
   
   Контролери констатують: у разі подання уточнюючого розрахунку до декларації з ПДВ потрібно подати додатки з позначкою "уточнюючий", які складаються до показників (відповідних рядків), що коригуються. Додатки мають містити вартісні показники, які відображаються на сумі уточнення (збільшення або зменшення) з потрібним знаком та відповідають даним з колонки 6 уточнюючого розрахунку.
   
   Якщо колонка 6 уточнюючого розрахунку у рядках, до яких повинні надаватися додатки, містить прочерки (при поданні звітності на паперових носіях) чи не заповнена (при поданні звітності в електронному вигляді), то додатки до таких рядків уточнюючого розрахунку не прикладаються.
   _______________
   
   За інформацією з Єдиної бази податкових знань
   
   Відтворення матеріалу у будь-якій формі повністю або частково можливо лише з письмового дозволу Компанії "Дінай"
Рубрика:

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
  • ИринаМ
26.06.13 08:34

"Якщо колонка 6 уточнюючого розрахунку у рядках, до яких повинні надаватися додатки, містить прочерки (при поданні звітності на паперових носіях) чи не заповнена (при поданні звітності в електронному вигляді), то додатки до таких рядків уточнюючого розрахунку не прикладаються." вот, здрасьте, приехали а если в уточнении исправляется ошибка в ИНН? как налоговая узнает, что мы уточняем, ведь уточнение не всегда дает итог по колонке 6 "Разница"

Ответить
  • Усталый бух
26.06.13 08:55

Просто автор А. Скумина даже не представляет, о чем пишет, увы...

Ответить
  • ЛУ
26.06.13 10:14

Если уточняети ИНН, а сумма не меняется- прикладіваете дод.5 и реестр с измененными ИНН и знаками + и - А остальные додатки не надо, если в них нет уточнений.Вот о чем речь в письме

Ответить
  • al
26.06.13 11:28

для ЛУ "Если уточняети ИНН, а сумма не меняется- прикладіваете дод.5 и реестр с измененными ИНН и знаками + и -" Форма реестра как "Уточнюючий" не предусмотрена, из каких источников Ваша информация? при подаче уточнюючих никогда не подавара реестр.

Ответить
  • Ольга Запорожье
26.06.13 11:58

Додатки 1 і 5 обов*язково подаються - реєстр не уточнюється, методом сторно виправляєте помилку в своїй бухгалтерії - що не потрібно вичеркуємо і робимо вірний запис по даті виявленя помилки

Ответить
  • Ольга Запорожье
26.06.13 12:03

в електронному вигляді реєстр в разі виправлення буде мати три строки з одним контрагентом - 1-й запис : невірний - залишаємо, 2-й запис - те ж саме зі знаком мінус , третій запис - вірний, який повинен бути б з самого початку.

Ответить
  • al
26.06.13 12:08

для Ольга Запорожье: и что поллучим напримет но 10 грн. : 1) 10 грн 2) -10 грн 3) 10 грн итого 20 грн? и как Вы отправите этот реестр если в нем нет знака "уточнюючий" ?

Ответить
  • al
26.06.13 12:10

Да правильно НО 10 грн. : 1) 10 грн 2) -10 грн 3) 10 грн итого 10 грн, относительно подачи Уточн.реестра не могу согласится.

Ответить
  • АРФА
26.06.13 14:53

Al, Вы можете соглашаться или не соглашаться, но подача уточняющего реестра не предусмотрена. Где Вы поставите знак "уточнюючий", если такой возможности нет в форме реестра? Можно только подать "новий" до наступления срока сдачи деки. Также нет и отдельной уточн. формы. А при корректировке ошибки методом "сторно" в следующем нал. периоде в приведенном примере будет только две записи: 1) -10грн. и 2) првильная, т.к. +10грн. было в предыдущем нал. периоде.

Ответить
  • Постійний читач
26.06.13 14:53

Ольга Запорожье Все правильно але робим тільки два записи останні в тому звітному реєстрі, за який період подається уточнюючий. Наприклад ви подаєте уточноючий в червні , а помилка допущена в січні (або будь-який період) Реєстр за той період де помилка лишається незмінний А в реєстрі за червень, після формування всіх додатків і відповідно декларації, 1-й запис - те ж саме (сммвол в символ, цифра цифру, як було записано в реєстрі за січень) зі знаком мінус , третій запис - вірний, який повинен бути б з самого початку.

Ответить
  • Вела
26.06.13 15:45

Согласна с постійним читачем на все 100... Сама так делаю в случае, когда в очередной раз налоговая звонит- "увеличьте налоговую нагрузку"......

Ответить
  • Лика
26.06.13 16:26

Виправлення помилки в Реєстрі здійснюється методом "сторно" за правилами, передбаченними для бухгалтерського обліку , у момент віявлення таких помилок відповідно до Положення про документальне забеспечення записів у бухгалтерському обліку, затвердженого наказом МФУ ві 24.05.95 № 88, який зареєстровано в Міністерстві юстиції Україеи 5 червня 1995 р за № 168/704/ в данному віпадку , метод "сторно" здійснюється аналогічно методу, яким виправляються помилки у регістрах бухгалтерського обліку, а саме, шляхом зворотного запису на величину помилки в тому звітному періоді, у якому вона виявлена. При здійснені такого запису поатником податку : - в колонці 1 розділів I та/або II реєстру зазнаяається порядковий номер запису; - в колонках 2-7 розділу II реєстру дублюються реквізити документа, кількісні показники якого сторнуються; - у відповідних колонках 7-12 розділу I та/або колонках 8-16 розділу II реєстру кількісні показники зазначаються з відповідним знаком "+" чи "-". За умови виправлення помилки шляхом подання платником податку уточнюючого розрахунку до виду документа додається літера "у" ( наприклад6 ПНУ). Крім того, запис щодо включення показників такого документа до уточнюючого розрахунку зазначається окремим рядком у рядку " З них включено до уточнюючих розрахунків за звітний період" реєстру . Коригування помилкових записів у реєстрі виданих та отриманих податкових накладних не призводить до потреби формування нових ( уточнюючих) реєстрів та подавати до органів ДПС копії реєстрів, які містять виявлені помилки, не потрібно. Платнику податку не потрібно подавати копії Реєстрів разом з уточнюючим розрахунком.

Ответить
  • !
27.06.13 09:12

Краще не робіть помилок

Ответить
  • Талла
27.06.13 09:38

Не помиляється лише той, хто нічого не робить.

Ответить
  • Алиса
27.06.13 15:18

А у меня были проблемы при заполнении уточненки как приложение к декларации.Для меня было непонятно заполнение додатка 5-отдельным документом к уточненке или в составе декларации.Про реестр вроде все ясно,а про это непонятно,хотя перечитала кучу литературы.Пришлось делать отдельным документом.

Ответить
  • Ольга - Запорожье
27.06.13 19:19

При подачі уточнюючого розрахунку обов*язковими є додатки 1 і 5 - коригування і розшифровка, навідь тоді, коли в сумі буде 0. про внесення записів сторно я писала про ваш облік, а не про подачу звітності - реєстр виправляємо у себе - щоб було вірно зі звітністю з врахуванням коригування за період , якщо ви коригуєте, то реєстр у себе виправляєте обов*язково, але в податкову звітність його не подаєте.

Ответить
Комментирование новости отключено
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям