Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


06.02.14
889 2 Печатать

Когда утрачен статус плательщика налога на прибыль в связи переходом на единый налог

   Податковим кодексом України передбачено, що юридична особа може самостійно обрати спрощену систему оподаткування. Для переходу суб’єкт господарювання подає до контролюючого органу реєстраційну заяву. Така заява подається не пізніше ніж за 15 календарних днів до початку наступного календарного кварталу. Здійснити перехід на спрощену систему оподаткування можна один раз протягом календарного року.
   
   Для платників, які перейшли на сплату єдиного податку із сплати інших податків і зборів, перший податковий (звітний) період починається з першого числа місяця, що настає за наступним податковим (звітним) кварталом, у якому особу зареєстровано платником єдиного податку, і закінчується останнім календарним днем останнього місяця такого періоду.
   
   Отже, платник податку на прибуток, у разі переходу на спрощену систему оподаткування в середині року, подає податкову декларацію з податку на прибуток за звітний період, що передує кварталу, з якого він переходить на спрощену систему оподаткування.
   
   Така декларація подається у термін, передбачений для подання податкової звітності з податку на прибуток для квартальної звітності (40 календарних днів, наступних за останнім календарним днем звітного (податкового) періоду).
   
   За словами першого заступника начальника Головного управління Міндоходів у Тернопільській області Марії Мельник, на обліку в органах Міндоходів області перебуває 2981 платник єдиного податку - юридична особа.
По материалам Інформаційно-комунікаційний відділ Головного управління Міндоходів у Тернопільській області
Рубрика:

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
  • Консультант
07.02.14 10:13

Ще б вказали, де у кодексі написано, що у такому випадку річний звітний період міняється на квартальний і ціни б Тернопільським податківцям не було за таку "вумну" консультацію.

Ответить
  • Ирина
11.02.14 13:47

п. 177.5.2 НКУ

Ответить
Комментирование новости отключено
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям